Ajankohtaista

Raumalaiset koiranomistajat voivat kouluttautua iäkkäiden ulkoiluystäviksi

Ikäihminen ja koiranomistaja vierekkäin.

Rauman kaupunki etsii koiranomistajia iäkkäiden ulkoiluystäviksi. Uusille vapaaehtoisille järjestetään koulutukset torstaina 5.5. klo 13–16 Marttilanmäen palvelukeskuksessa ja maanantaina 16.5. klo 13–16 Lähdepellon urheilukeskuksessa. Koirakaverukset tulee ottaa mukaan Lähdepellon tilaisuuteen.

– Ideana on, että vapaaehtoinen koiranomistaja voi lähteä ulkoilemaan naapurustossa asuvan ulkoiluseuraa tai -tukea tarvitsevan iäkkään kanssa. Koiran seuraaminen ja rapsuttelu ulkoilun lomassa tuovat paljon iloa, palveluvastaava Tanja Hakulinen kertoo.

Uudenlaiseen ulkoiluystävätoimintaan toivotaan mukaan ennakkoluulottomia täysi-ikäisiä koiranomistajia, joilla on auttamisen halua sekä terveitä ja rauhallisia koiria, joiden käytös on ennakoitavissa. Koiran tulee suhtautua ystävällisesti vieraisiin ihmisiin, eikä se saa pelätä apuvälineitä.

– Iäkkäiden ulkoiluystäväksi pääsee myös ilman koiraa. Siinä tapauksessa riittää, että osallistuu vain 5.5. pidettävään koulutuspäivään, Hakulinen sanoo.

Koulutuspäiviin tulee ilmoittautua 2.5. mennessä tanja.hakulinen@rauma.fi tai puh. 044 403 6332. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu, joten ilmoittautumisen yhteydessä on hyvä mainita mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Toiminta on osa Ikäinstituutin koordinoimaa Tossut ja tassut liikkeelle -hanketta.