Ajankohtaista

Raumalaisia ikäihmisiä ilahdutetaan joulupostilähetyksillä

Joulukukka-asetelma lähikuvassa.

Raumalla on käynnistynyt hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on ilahduttaa joulupostilähetyksillä raumalaisten palvelukotien asukkaita ja kotihoidon asiakkaita, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman muistamista. Joulupostilähetys koostuu joulukukasta tai villasukasta sekä joulukortista. Joulupostilähetyksiä kerätään 20.12.2022 asti.

Joulukukkakeräyksessä ovat mukana Kukka-Shop Rosa, Kukkakauppa Valla Fiini, Minnan Citykukka, Pitkäjärven kioskin kukkakauppa, Siemen-Flora, Viherkäine Oy ja Nina’s Candela. Kukkaostoksen yhteydessä tulee mainita ikäihmisten joulupostikampanjasta.

Kukkien lisäksi ikäihmisille toimitetaan vaihtoehtoisesti villasukat tai muu lämmin asuste, kuten hartiahuivi. Lahjoituksia otetaan vastaan Palvelutorilla Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa osoitteessa Steniuksenkatu 4. Rauman ikääntyneiden palveluille on jo lahjoitettu hyväntekeväisyyskäsitöitä, jotka on kudottu lahjoitetuista langoista. Niitä ovat tehneet monet raumalaiset käsityön harrastajat.

– Palvelukotien ja kotihoidon henkilökunta huolehtivat, että joulupostilähetykset löytävät tervehdysten kera perille jouluaattoon mennessä, palveluvastaava Tanja Hakulinen sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu Rauman asukkaat antamaan joulukortteja ikääntyneille. Kortit liitetään joulupostilähetyksiin.

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen kirjastojen keräyspisteisiin. Korttiin tulee kirjoittaa hyvän joulun toivotukset. Saajan kohdalle kirjataan teksti ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimi sekä Siskot ja Simot. Kortin voi pudottaa sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Korttia ei tule laittaa kirjekuoreen.

Korttien keräyspisteet Raumalla

  • Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1, avoinna maanantaista torstaihin klo 9–19, perjantaisin klo 9–17 ja lauantaisin 11–15
  • Kourujärven kirjasto, Karpalotie 3 B, avoinna maanantaista torstaihin klo 13–19 ja perjantaisin klo 10–17
  • Pyynpään kirjasto, Sorkantie 24, avoinna maanantaista torstaihin klo 13–19 ja perjantaisin klo 10–17
  • Lapin kirjasto, Kivisillantie 6, avoinna maanantaina ja tiistaina klo 13–19 ja keskiviikkona klo 10–17
  • Kodisjoen kirjasto, Kodisjoentie 1432, avoinna tiistaina ja torstaina klo 13–18

Joulupostikampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort ja #julpost.

Kampanjan takana on luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhteistyökumppaneineen. Rauman Siskojen ja Simojen yhteistyökumppanina on ikääntyneiden palvelujen lisäksi Opekas ry:n Sempun joulu.

Siskot ja Simot -yhteisö hakee aputonttuja

Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisö hakee joukkoonsa ahkeria apulaisia Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa perjantaina 16.12. klo 13 järjestettävään joululahjapajaan sekä joulupostin jakamiseen palvelukoteihin ja kotihoidon toimistoihin jouluviikolla. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua palveluvastaava Tanja Hakuliselle, tanja.hakulinen@rauma.fi tai puh. 044 403 6332.

Joulukukkien ja -sukkien sekä tervehdysten keräyskampanjasta vastaa Rauman kaupungin ikääntyneiden palvelut yhteistyössä Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisön kanssa.