Ajankohtaista

Raumalaisia kannustetaan kokeilemaan Ilmastodieetti-laskuria – aktiivisimmat Hinku-kunnat saavat näkyvyyttä

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti-laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Rauman kaupunki kannustaa kuntalaisia kokeilemaan Ilmastodieetti-laskuria ja tarkastelemaan omaa hiilijalanjälkeään.

Laskurin käyttöä seurataan Hinku-kunnissa 7.–19.9., ja aktiivisimmat kunnat saavat viestinnällistä näkyvyyttä. Varsinaista Nollapäästöpäivää vietetään tiistaina 21.9., jolloin myös Ilmastodieetti-laskurin tehokkaimmat käyttäjäkunnat julkistetaan.

– Kannustan jokaista raumalaista testaamaan laskuria, sillä se antaa vastausten perusteella konkreettisia vinkkejä arjen hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tietysti olisi hienoa saada Raumalle myös tunnustusta laskurin aktiivisesta käyttämisestä leikkimielisessä kisassa, Rauman kaupungin ympäristönsuojelutarkastaja Raija Huuskonen sanoo.

Ilmastodieetti-laskuriin tulee kirjata oma postinumero, jotta jokainen käyttäjä voidaan yhdistää oikeaan kuntaan. Laskurilla voi laskea asumisesta, liikenteestä, ruuasta, jätteistä ja muusta kulutuksesta syntyvän hiilijalanjäljen yhden vuoden aikana. Omaa hiilijalanjälkeä voi verrata myös keskivertosuomalaisen kulutukseen tai laskurin täyttäneiden eri vastaajaryhmien tuloksiin.