Ajankohtaista

Raumalaisia kannustetaan mukaan roskienkeruukampanjaan 19.–29.4.

Ulkona roskia keräävä kuntoilija.

Rauman kaupunki järjestää tänäkin keväänä roskienkeruukampanjan 19.–29.4. Kampanjan tavoitteena on kannustaa kaupunkilaisia keräämään roskia omasta lähiympäristöstä, kuten puistoista ja ulkoilureittien varrelta. Vastaava kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran Raumalla vuosi sitten, ensimmäisenä koronakeväänä.

– Roskaton kaupunki tekee ympäristöstä viihtyisämmän ja tukee henkistä hyvinvointia. Roskia keräämällä jokainen voi osaltaan kaunistaa yhteistä kaupunkiluontoamme. Kampanjasta on hyötyä niin ympäristölle kuin liikkujalle itselleen, liikunnanohjaaja Kimmo Kouru sanoo.

Roskia kerätessä tulee huolehtia hyvästä hygieniasta ja suojautua esimerkiksi kertakäyttökäsineillä. Käytettyjen kasvomaskien keräämisessä hygieniasta huolehtiminen on erityisen tärkeää. Korona-aikana myös ulkona on huolehdittava riittävien turvavälien toteutumisesta kanssaliikkujiin.

Osallistujien tulee kerätä roskat roskapusseihin ja viedä kerätyt roskat omaan tai taloyhtiön jäteastiaan tai yleisiin roska-astioihin.

Roskienkeruukampanjaan voi ilmoittautua ilmoittautumislomakkeella. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan lahjakortti urheiluliikkeeseen.

Karaa ja kerää -tapahtuma Facebookissa