Ajankohtaista

Raumalaisilta kerätään kokemuksia liikenneturvallisuuden parantamiseen liittyvistä kokeiluista

pyöräily, liikenne, liikunta, kesä

Raumalla tehdään tänä kesänä liikenteen turvallisuuteen liittyviä kokeiluja Ilvaninkadulla, Isopoikkikadulla, Karpalotiellä ja Sahanpolulla. Kokeilujen taustalla ovat uuden tieliikennelain mahdollistamat ratkaisut. Kaupunkilaisilta kerätään kokemuksia kyseisten kohteiden liikenneturvallisuudesta ja tulevista toimenpiteistä 5.7.–17.9. osoitteessa link.webropol.com/s/Raumanliikennekokeilu.

– Kysely oli tarkoitus avata vasta elokuussa, mutta teimme ripeän muutoksen suunnitelmiin. Haluamme ehdottomasti kuulla kaupunkilaisten mielipiteitä ja kokemuksia kokeiluun valittujen kohteiden liikenneturvallisuudesta sekä ennen muutoksia että kokeilujakson jälkeen, suunnitteluinsinööri Juha Asikainen kertoo.

Tulevat turvallisuuskokeilut koskettavat erityisesti pyöräilijöitä. Raumalle toteutetaan pyöräkatuja, -kaistoja ja pyöräilijän ylityspaikka.

– Järjestelyt koskevat ensisijaisesti pyöräilijöiden turvallisuuden parantamista, mutta palautetta voi antaa myös autoilijan tai jalankulkijan näkökulmasta. Vastausten ja kokemusten perusteella arvioimme syksyllä, otetaanko uudet ratkaisut käyttöön vai palataanko aiempiin liikennejärjestelyihin, Asikainen sanoo.