Raumalaisten matkailutuotteiden verkkokauppa avattu

Kuvituskuva: kuvakaappaus matkailun verkkokaupasta

Raumalaisille matkailutuotteille ja -palveluille on tammikuussa avattu yhteinen verkkokauppa. Verkkokauppa mahdollistaa raumalaisten matkailutuotteiden ja -palvelujen koostamisen yhteen paikkaan, josta ne ovat helposti matkailijoiden löydettävissä ja ostettavissa. Myytävät tuotteet on tarkoitettu yksittäisille matkailijoille. Tuotteita voi ostaa milloin tahansa ja missä tahansa. Sivusto toimii myös markkinointikanavana Raumalle suuntautuvan matkan suunnitteluvaiheessa.

– Yhteinen verkkokauppa antaa raumalaisille matkailuyrityksille ja -toimijoille erinomaisen mahdollisuuden myydä matkailupalveluita yksittäisille matkailijoille. Näin raumalaiset elämykset pystytään tuomaan helposti matkailijoiden saataville. Ideana on saada verkkokaupasta mahdollisimman raumalainen – myynnissä voisi olla vaikkapa lapskoussia ympäri vuoden, Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

Verkkokauppa on osa Rauman matkailun kehittämistä. Vastuullisuusnäkökulmasta se mahdollistaa paikallisen kulttuurin ja perinteen tuottamisen sekä myymisen matkailijoille. Yrityksille se antaa uuden jakelukanavan ja mahdollisuuden hinnoitella palvelunsa uudella tavalla myös yksittäisille matkailijoille.

– Pitkällä aikavälillä alueen matkailun taloudellinen kannattavuus lisääntyy. Verkkokaupan kautta tavoitetaan sekä kotimaiset että kansainväliset matkailijat ympäri vuoden. Lisäksi verkkokauppa vahvistaa Rauman imagoa houkuttelevana matkailukaupunkina, Villanen sanoo.

Palvelun tuottaa Doerz Co Oy, ja verkkokaupan toimintaa koordinoi Rauman kaupungin matkailupalvelut.

fi.doerz.com/visitrauma

Rauman kaupungin matkailupalvelut ja Rakastunut Raumaan -yhteisö järjestävät torstaina 6.2. klo 8 alkaen aamukahvitilaisuuden Ravintola Savilassa. Tilaisuuden aiheena ovat muun muassa verkkokaupan tuomat mahdollisuudet raumalaisille matkailuyrittäjille.