Ajankohtaista

Raumalla jaettiin yli 1100 yksinäisten ikäihmisten joulupostilähetystä

Jouluposti-keräyksen satoa

Raumalla järjestettiin Jouluposti-hyväntekeväisyyskampanja 16.11.–21.12. Kampanjassa ilahdutettiin raumalaisia palvelukotien asukkaita ja kotihoidon asiakkaita, jotka muuten olisivat saattaa jäädä ilman muistamista. Jouluposti sisälsi joko joulukukan tai villasukat sekä joulukortin. Joulupostia sai kaikkiaan 1153 raumalaista ikäihmistä.

Raumalaisten kukkakauppojen asiakkaat tekivät kukkalahjoituksia. Kukkakeräyksessä olivat mukana Kukka-Shop Rosa, Kukkakauppa Valla Fiini, Minnan Citykukka, Pitkäjärven kioskin kukkakauppa, Ninas Candela, Siemen-Flora Oy ja Viherkäine Oy. Kukkien lisäksi ikäihmisille toimitettiin villasukkia, joita lahjoitettiin Rauman vanhuspalveluille hyväntekeväisyyskäsitöinä. Sukat kudottiin lahjoitetuista langoista, ja niitä tekivät monet raumalaiset käsityön harrastajat.

Joulukortit saatiin myös lahjoituksena ja yhteistyössä Siskot ja Simot – Luovan välittämisen yhteisön kanssa. Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Suomen suurimman joulukorttikampanjan, jossa Raumakin oli mukana. Kaikkiaan joulukorttikampanjaan osallistui 117 paikkakuntaa. Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 146 185 joulukorttia ikääntyneille.

– Rauman kaupungin kirjastoihin asetetuista laatikoista löytyi yhteensä 1684 joulukorttia. Kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen. Presidenttiparin joulukorttien vastaanottajat arvottiin, ja Raumalle lähti niistä kaksi, palveluvastaava Tanja Hakulinen kertoo.

Raumalla joulukortteja tehtiin kouluissa ja oppilaitoksissa, kerhoissa, yhdistyksissä, työpaikoilla ja kodeissa. Mukana yhteistyössä oli OKL:n joulukorttihaaste ja kaikki Rauman iltapäiväkerhot. Rauman Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisö ahkeroi joulupostitalkoissa joulukortteja tehden ja sukkia paketoiden. Kymmenisen Siskoa ja Simoa jakoi Joulupostin palvelukotien ja kotihoidon toimipaikkoihin, joiden henkilökunta huolehti, että Jouluposti löysi perille jouluaattoon mennessä.

Joulupostikampanjasta vastasi Rauman kaupungin vanhuspalvelut yhteistyössä Siskot ja Simot -vapaaehtoisyhteisön kanssa.