Ajankohtaista

Raumalla järjestetään Kansainväliset Suurmarkkinat 25.-28.7.

Kansainväliset markkinat keskustassa, torikojuja ja ihmisiä.

Tapahtumaelinkeinon asiantuntija TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää kesällä 2018 yhteensä kuusitoista kaupunkia käsittävän Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertueen. Raumalla Kansainväliset Suurmarkkinat järjestetään Pitsiviikon yhteydessä 25.-28.7. ja valloittavat Kanalinrannan, Nortamonkadun sekä Kauppakadun.

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Mukaan on ilmoittautunut yli 120 kauppiasta yli 30 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on toki mukana ympäri maailmaa Amerikkaa, Aasia ja Afrikkaa myöden. Tämän vuoden markkinoiden erikoisuutena on iso Australia-osasto, jossa tarjolla on muun muassa kenguru purilaisia ja krokotiilipihvejä.

Rauman Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla voi herkutella monin eri tavoin. Ruokaa tarjoavat muun muassa jättikokoinen saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, kreikkalainen gyros-ravintola, australialainen BBQ-ravintola, unkarilainen langos-paikka,  thaimaalainen ravintola, espanjalainen Churros-paikka, italialainen pasta- ja pizzaravintola, gambialainen ravintola, belgialainen vohvelipaikka, ranskalainen creperie sekä Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola puhumattakaan kotimaisesta Leenan lettukahvilasta erikoislettuineen.

Markkinat ovat avoinna 25.-26.7. klo 10-20, 27.7. klo 10-02 (Mustan pitsin yö) ja 28.7. klo 10-18.