Ajankohtaista

Raumalla järjestetään tänä jouluna JouluILO-lahjakeräys

Joulupuu-keräyksen pakettien lajittelua. Kuvassa vasemmalta oikealle kuraattorit Anitta Tammela ja Emmi Peltomaa sekä sosiaaliohjaaja Kirsi Furst.

Rauman kaupunki ja Rauman Nuorkauppakamari järjestävät yhteistyössä JouluILO-lahjakeräyksen. Keräyksen ajankohta on tänä vuonna 7.–12.12. Lahjat lajitellaan keräystä seuraavan viikon kuluessa ja jaetaan lahjojen saajille 20.–22.12.

Vuodelle 2021 keräykseen on tulossa pieniä muutoksia. Aiemmin osana valtakunnallista Joulupuu-keräystä järjestetty kampanja toteutetaan tänä vuonna täysin itsenäisenä hankkeena omalla JouluILO-nimellä.

– Kaupunki ja keräyksen projektiryhmä ovat yhdessä päättäneet järjestää oman erillisen keräyksen, jotta pystymme paikallisesti varmistamaan, että apu menee täysimääräisenä sitä tarvitseville, Rauman Nuorkauppakamarin projektipäällikkö Juho Hermikoski toteaa.
Rauman JouluILO –kampanjan keräys toteutetaan tutulla konseptilla. Keräyspiste on jatkossakin Rauman Prismassa ja avuntarvitsijat tavoitetaan Rauman kaupungin sosiaalipalvelujen ja opiskeluhuollon avustuksella.

– Lahjoittajien ja avuntarvitsijoiden näkökulmasta ainoastaan keräyksen nimi on muuttunut, muutoin kaikki jatkuu entiseen malliin, Rauman kaupungin osalta keräyksen toiminnasta vastaava Sari Ågren kertoo.

Kaupunki ja Nuorkauppakamari ovat olleet ilahduttamassa vähävaraisia lapsiperheitä jouluisin hyväntekeväisyyskeräyksen muodossa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2008.

– Keräyksen avulla monet lapset, jotka muutoin olisivat saattaneet jäädä kokonaan ilman joululahjaa, ovat lahjansa saaneet. Tämän tyyppiselle keräykselle on ollut tilausta, sillä sekä lahjoittajia että lahjan tarvitsijoita on vuosien saatossa ollut runsaasti, Ågren sanoo