Ajankohtaista

Raumalla käynnistyy talkoohenkinen pujoprojekti 1.6. – ilmoittaudu mukaan

Rauman Rotaryklubi ja Rauman kaupungin Wihertoimi järjestävät yhteistyössä 1.-15.6. pujoprojektin. Tarkoituksena on kannustaa kaupunkilaisia pujojen kitkemiseen talkoovoimin.

– Idea pujoprojektiin on lähtöisin Olli Kaukoselta Rauman Rotaryklubista. Wihertoimi lähti mukaan ja tarjoaa kaupunkilaisille lainavälineitä talkoita varten. Keräämme myös kitkettyjä pujoja pois alueilta, Rauman kaupungin Wihertoimen toimistohortonomi Pirita Sorsakivi kertoo.

Raumalla on tilastojen mukaan noin 2 000 eri-ikäistä pujoallergikkoa. Pujot tulee kitkeä pois juurineen, sillä ne kasvavat herkästi samalle alueelle uudelleen. Siksi on tehokasta raivata pujoja samoilta alueilta myös ensi keväänä.

Pujoprojektiin osallistuvien tulee ilmoittautua mukaan nettisivujen kautta. Talkoisiin voivat osallistua kaikki kaupunkilaiset, yritykset ja yhdistykset. Osallistuneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja.

Pujoyliherkkyys puhuttaa Posellissa

Posellissa järjestetään maanantaina 14.5. klo 18 keskustelutilaisuus, jossa käsitellään laajasti pujoyliherkkyyttä niin asiantuntija- kuin allergikkonäkökulmasta. Luvassa on esityksiä, keskustelua sekä ohjeistusta pujon kitkemiseen sekä infoa pujoprojektista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Pujoprojektin järjestävät yhteistyössä Rauman Rotaryklubi, Rauman kaupungin Wihertoimi sekä Allergia- ja Astmaliiton paikallisyhdistys.