Raumalla tarjolla tuhansia työpaikkoja – verkkokampanja käynnistetty

Kuvituskuva: Työntekijät, taustalla puutaloja, osaavan työvoiman kansikuva

Rauman kaupunki käynnisti keskiviikkona 15.1. markkinointikampanjan työvoiman ja asukkaiden saamiseksi. Kampanjassa kerrotaan suomalaisille Rauman monipuolisista työ- ja uramahdollisuuksista ja Raumalla asumisen houkutuksista.

Rauman elinkeinoelämä on vahvassa nosteessa, ja Raumalla avautuu lähiaikoina jopa tuhansia uusia työpaikkoja, joihin tarvitaan osaavaa työvoimaa. Lisäksi kaupunki on käynnistämässä omiakin hankkeitaan. Työpaikkoja syntyy lähitulevaisuudessa muun muassa meriteollisuuteen, metsäteollisuuteen sekä palvelualalle. Esimerkkejä rakennusaikaisista ja pysyvistä työpaikoista ovat uusi kauppakeskus ja Prisman laajennus, Metsä Groupin saha, Karin kampuksen rakentaminen, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien monitoimikorvettien rakentaminen.

– Rauman elinvoiman säilymisen kannalta on tärkeää, että avautuviin tehtäviin löydetään tekijöitä. Työntekijöiden saaminen on kaupungin ja yritysten yhteinen haaste. Aiemmin syksyllä kaupunki julkaisi yhdessä paikallisen elinkeinoelämän kanssa kuusi Rauman työpaikkoja esittelevää lyhytelokuvaa, joilla on kampanjassa keskeinen rooli, strateginen viestintäasiantuntija Kristiina Lehtonen kertoo.

Verkkokampanja kestää kuukauden ajan ja sillä tavoitellaan potentiaalisia Raumalle muuttajia erityisesti opiskelupaikkakunnilta Tampere, Oulu, Lappeenranta, Vaasa ja Jyväskylä. Kaupungin mainokset näkyvät Sanoman verkkomediapalveluissa kuten Iltasanomissa, Taloussanomissa ja Helsingin Sanomissa.

Sanoma-verkoston kampanjaa tuetaan kaupungin omalla netti- ja some-markkinoinnilla. Mainokset ohjaavat lukijoita vierailemaan Raumalle töihin ja asumaan -kampanjasivustolle, jonne on koottu tietoa Raumasta ja palveluista, raumalaisten yritysten linkkejä sekä muuta Rauma-aiheista materiaalia. Rauman työpaikkoja markkinoivat videot ja asukastarinat ovat myös katsottavissa sivustolla. Jos tulija viihtyy sivustolla pidempään, voi itseään viihdyttää Rauma-visalla, josta voi voittaa joka viikko tuotepalkintoja.

Kampanjasivusto: www.rauma.fi/raumalletoihinjaasumaan