Raumalla tehdään töitä nuorten päihteettömyyden eteen

nuori, puomi, jalat, jalka

Raumalla on toteutettu ja tullaan vielä kevään aikana toteuttamaan nuoriin kohdistuvaa ehkäisevää päihdetyötä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Päihdetyö on osa Rauman kaupungin ehkäisevän päihdetyön toimielimen toimintaa ja Selvin päin Satakunnassa -hanketta. Toimilla ja tapahtumilla halutaan kesän kynnyksellä herättää keskustelua nuorten päihteiden käytöstä ja edistää päihteettömyyttä.

Ostokokeet toivat Raumalle diplomin

Selvin päin Satakunnassa -hankkeen myötä Raumalla toteutettiin Pakka-toimintamallin raha-arpojen ja rahapelikoiden ostokokeita huhtikuussa 2019. Ostokokeilla kartoitettiin ikärajavalvonnan tasoa vähittäismyyntipaikoissa. Koeostajina toimivat täysi-ikäiset, noin 18–23 vuotiaat nuorelta näyttävät nuoret. Koeostoissa kartoitettiin, kysyikö myyjä nuorelta näyttävältä henkilöltä henkilöllisyystodistusta, kieltäytyikö hän myymästä raha-arpoja nuorelta näyttävälle henkilölle tai antoiko nuorelta näyttävän henkilön pelata pelikonetta. Raumalla yksi vähittäismyyntipaikka sai diplomin läpäistessään toimipaikkaan toteutetut kolme ostokokeilua.

Älä välitä -kampanja Raumalla 29.5.

Suojele nuorta – älä välitä päihteitä alaikäisille -kampanja toteutetaan Raumalla keskiviikkona 29.5. klo 14–17 K-Supermaket Arenassa. Kampanjoimaan jalkautuvat Rauman kaupungin etsivän nuorisotyön työntekijät ja WinNovan lähihoitajaopiskelijoita. Kampanjalla halutaan muistuttaa, ettei alaikäisille tule välittää päihteitä.

Young Street Racers -ajoharjoittelutapahtuma 30.5.

Young Street Racers eli mopoautojen, mopojen ja kevytmoottoripyörien ajoharjoittelutapahtuma järjestetään torstaina 30.5. Sinkokadulla klo 15–19. Tapahtumassa on luvassa muun muassa leikkimielistä kiihdytyskisailua ja erilaisten kilpa-ajoneuvojen näytösajoa. Tapahtuman järjestäjänä toimii Rauman kaupungin nuorisopalvelut.

Nuorisopalvelut on tehnyt tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa tiivistä yhteistyötä paikallisen autokerhon West Coast Racing and Cruising Associationin jäsenten ja nuorten sekä vapaaehtoisten kanssa. Tapahtuma on suunnattu nuorille. Young Street Race toteuttaa Selvin päin Satakunnassa hankkeen rattikampanjaa, jonka tavoitteena on ehkäistä päihtyneenä ajamista.