Raumalla uusi koronavirustartunta – Ohjeita tulee noudattaa tarkkaan

Huomiokuvake sininen.

Raumalla on todettu uusi koronavirusinfektio torstaina 26.3. Tartunta on Satakunnassa ensimmäinen, jonka lähdettä ei ole pystytty selvittämään. Sen taustalla ei ole ulkomaanmatkaa, jota on pidetty keskeisenä riskitekijänä. Tämä osoittaa, että tartunnan voi saada myös Raumalla.

Kaikkien tiedossa olevien koronatartunnan saaneiden lähikontaktit on kartoitettu ja heitä on ohjeistettu asianmukaisesti.

Annettuja ohjeita koronatartunnan ehkäisemiseksi ja siltä suojautumiseksi on nyt viimeistään noudatettava. Ohjeita ovat käsien pesu saippualla 20 sekunnin eli esimerkiksi Hämähämähäkki-laulun ajan, käsidesin mahdollinen käyttö sekä yskiminen ja aivastelu kertakäyttönenäliinaan tai hihan yläosaan. Kertakäyttöliinat pitää hävittää suljettuun roskikseen. Väenpaljouksia tulee välttää ja pitää kahden metrin turvaväli.

Terveyspalvelut on avannut näytteenottokaistan

Rauman terveyspalvelut on avannut perjantaina 27.3. näytteenottokaistan koronavirusnäytteiden ottoa varten.

Koronavirusnäytteen ottamiseksi tarvitaan lähete. Hoitohenkilöstö antaa lähetteitä harkinnan perusteella. Sairaanhoitaja haastattelee potilaan, arvioi hoidon tarpeen ja antaa toimintaohjeet.

Yhteydenotot pandemiapuhelimeen joka päivä klo 9-15 puhelinnumeroon. 044 403 5234.