Ajankohtaista

Raumalla valmistellaan varhaiskasvatuksen palvelurakenneuudistusta

Naulakko päiväkodin käytävällä. Naulakoiden yläpuolella lasten piirustuksia.

Rauman kaupunki valmistelee parhaillaan varhaiskasvatuksen palvelurakenneuudistusta. Sen myötä on tarkoitus 1.8.2019 alkaen luopua tiloista, jotka eivät sellaisenaan palvele varhaiskasvatustoimintaa. Rakenteilla olevat uudishankkeet tarjoavat ensi vuonna noin 180 lapselle uudet päiväkoti- ja esiopetuskäyttöön suunnitellut tilat.

Palvelurakenneuudistuksen tavoitteena on tasapainottaa palvelutarjontaa maantieteellisesti ja vastata vuorohoidon kasvaneeseen kysyntään. Kaikille lapsille pyritään takaamaan ehyt koulupolku – Raumalla esiopetusryhmät tullaan jatkossa, aina kun mahdollista, sijoittamaan alakoulujen yhteyteen.

– Varhaiskasvatuksessa odotamme innolla palvelurakenteen uudistamista, sillä se on positiivinen asia. Saamme ensi vuonna uutta rakennettua tilaa käyttöön, kun Pohjoiskehän koulu ja Papinpellon vuoropäiväkoti valmistuvat. Kehitystä tapahtuu oikeaan suuntaan, sillä haluamme taata lapsille terveelliset ja turvalliset toimintayksiköt, varhaiskasvatusjohtaja Päivi Tiesmaa kertoo.

Tiesmaa tarkentaa, että valmisteilla oleva uudistus ei vaikuta yksityisten varhaiskasvatusta tarjoavien yritysten tarpeeseen, sillä varhaiskasvatuspaikkoja tarvitaan jatkossakin 1–5-vuotiaille lapsille.

Varhaiskasvatuksen palvelurakenneuudistusta on valmisteltu aktiivisesti vuoden 2018 keväästä lähtien. Valmistelutyötä on tehty yhdessä niin henkilöstön, johtoportaan, sivistysvaliokunnan kuin yhteistyötoimikunnankin kesken.

Sivistysvaliokunta käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan keskiviikkona 19.12.