Ajankohtaista

Raumalle rakennetaan uusi vuoropäiväkoti

Papinpellon vuoropäiväkodin havainnekuva.

Papinpellon alueelle suunnitellaan uutta 120-paikkaista vuoropäiväkotia, joka on tarkoitus avata 1.8.2019. Viikon jokaisena päivänä ja ympäri vuorokauden avoinna oleva päiväkoti on suunnattu vuorohoitoa tarvitseville lapsille.

– Tavoitteena on keskittää varhainen aamuhoito, myöhäinen iltahoito, yöhoito sekä viikonloppuhoito yhteen paikkaan. Päiväkodin valmistuttua yöhoitoa ja viikonloppuhoitoa ei enää tarjota kaupungin muissa yksiköissä, palvelupäällikkö Päivi Halminen sanoo.

Rakennukseen tulee kuusi kotialuetta, jotka jakaantuvat kolmeen erilliseen soluun. Ne ovat sisätiloiltaan yhteydessä toisiinsa leikki- ja lepohuoneiden välityksellä.

Päiväkotiin tulee kaksi alle kolmevuotiaiden kotialuetta ja 3–5-vuotiaiden kotialueita on kolme. Näiden lisäksi on yksi erillinen, muita suurempi kodinomaisempi vuorohoidon kotialue, missä lasten ikäjakauma on 1–8 vuotta. Pienten lasten alueilla mitoitus on 13 paikkaa ja vanhempien lasten alueilla 25 paikkaa.

Kotialueiden lisäksi päiväkotiin tulee pieni liikuntasali/monitoimitila, ruokailutila sekä tilat päiväkodin henkilökunnalle, siivoajille sekä keittiö- ja huoltohenkilökunnalle. Ympärivuorokautisuuden johdosta rakennus varustetaan automaattisella palosammutusjärjestelmällä.

– Suunnitteluasiakirjat valmistuvat huhti-toukokuussa ja rakentamiseen päästänee toivottavasti kesä-heinäkuussa. Aikataulu on ollut erittäin haastava, koska päiväkodin tulisi olla valmiina syksyllä 2019, arkkitehti Minna Linnala sanoo.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arcci-Rauma/Jouni Sjöblom, rakennesuunnittelusta Sweco Rauma/ Markus Pietilä, lvi-suunnittelusta Insinööritoimisto Kai Kivistö/Kai Kivistö, sähkösuunnittelusta SP-Suunnittelu/ Esa Kivimäki ja Anu Arola sekä geosuunnittelusta Ramboll Pori/Timo Tarkkio.

Varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvitys on parhaillaan käynnissä. Selvityksen myötä ratkeaa, missä yksikössä tarjotaan edelleen varhennettua aamuhoitoa ja iltahoitoa klo 20 saakka. Suunnitelmissa on, että joko vuoropäiväkoti Rinkeli tai Nummen päiväkoti tarjoaisi jatkossakin mainittua pidennettyä aukioloa maanantaista perjantaihin.

09-024 Kaavakartta 05022018