Ajankohtaista

Raumalle voimaan koko Satakuntaa koskevat tiukemmat toimintasuositukset

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui torstaina 29.7. keskustelemaan maakunnan vallitsevasta koronavirustilanteesta. Työryhmän mukaan ilmaantuvuus on lisääntynyt voimakkaasti ja maakunnassa on riski leviämisvaiheeseen siirtymisestä. 12.-25.7. välisellä ajalla Rauman ilmaantuvuusluku on 66,5 ja koko Satakunnan 50,6. Rauma ja Satakunta ovat tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa.

Leviämisvaiheeseen siirtymisen estämiseksi Satakunnassa otetaan käyttöön aiempaa tiukemmat toimintasuositukset. Tiukentuneiden suositusten mukaan yli 12-vuotiaiden tulisi käyttää maskia seuraavissa tilanteissa:

  • Aina joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset, sekä kaikissa tilanteissa joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä.
  • Koronavirustestiin mentäessä ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Kotimaanmatkailussa tulisi noudattaa kohdepaikkakunnan ohjeistusta maskin käytöstä
  • Sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä.

Maskisuositusten lisäksi otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen etätyösuositus, jonka tarkoitus on vähentää fyysisiä kontakteja työpaikoilla ja myös työmatkoihin liittyviä tartuntoja.

Ravitsemisliikkeille voimaan kiihtymisvaiheen rajoitukset 31.7.

Valtioneuvosto muutti torstaina 29.7. asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa. Uusien rajoitusten mukaan ravitsemusliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07–24 ja ne saavat olla avoinna klo 05–01. Ravintoloilla, joiden päätoimiala on alkoholin anniskelu, sisätiloissa voi olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa voi olla käytössä 75 % asiakaspaikoista.

Ulkoterassien asiakasmäärää ei ole rajattu. Säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille