Rauman agentti-kangaskasseja voi lainata kirjastosta 23.4. alkaen

Rauman kaupungin lanseeraama Rauma-agenttiteema näkyy jatkossa myös kangaskasseissa. Pääkirjastosta sekä Kourujärven, Pyynpään ja Lapin lähikirjastoista voi lainata 23.4. alkaen agentti-kangaskasseja kirjojen lainaamisen yhteydessä.

Idea kangaskassien lainaamisesta perustuu muovin käytön vähentämiseen.

– Lähdemme liikkeelle pienellä kokeiluerällä. Mikäli kangaskasseille riittää lainaajia ja liikkuvuutta, voidaan määrää lisätä. Kangaskassien lainaamisesta voidaan tehdä pysyvä käytäntö, mikäli kysyntää riittää, kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara sanoo.

Kasseihin on kiinnitetty viivakoodi, joka luetaan lainaamisen yhteydessä. Agentti-kassien laina-aika on 28 vuorokautta. Lainan voi uusia halutessaan joko kirjastossa tai Satakirjastojen nettisivujen kautta. Kangaskassit tulee palauttaa kirjaston palvelutiskille – ei palautusautomaattiin.

Kirjastohenkilökunnan toiveena on, että agentti-kangaskasseja käytettäisiin vain kirjaston kirjojen kuljettamiseen ja säilyttämiseen.

– Lainattavat agentti-kassit on tarkoitettu vain kirjastokäyttöön. Näin kassit säilyvät pidempään käyttökelpoisina. Kassit pestään tarvittaessa kirjaston puolesta, Rauman pääkirjaston osastonjohtaja Maisa Hyytinen kertoo.

Agentti-kangaskassien lainausteline sijoitetaan pääkirjastossa lähelle lainausautomaattia ja varaushyllyä. Myös lähikirjastoissa lainaustelineet asetetaan näkyvälle paikalle.

Agentti-kassi omaksi palvelupiste Pyyrmanista

Mikäli agentti-kangaskassin haluaa ikiomaksi, kannattaa suunnata Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmaniin. Agentti-kasseja myydään Pyyrmanissa viiden euron kappalehintaan.