Ajankohtaista

Rauman aluesairaalan leikkaustoiminnan jatkumisesta neuvoteltiin ministeriön kanssa

Rauman kaupungin, Satakunnan maakunnan, Satasoten ja Sosiaali- ja terveysministeriön edustajat neuvottelivat 9. elokuuta Rauman aluesairaalan erikoisalojen hoitopalveluiden järjestämismahdollisuuksista.

− Kävimme ministeriössä rakentavan neuvottelun Rauman aluesairaalan tilanteesta. Ministeri Saarikko ja STM:n virkamiehet kuulivat kaikkia osapuolia ja ymmärsivät eri näkökulmat, kertovat maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä ja muutosjohtaja Terttu Nordman.

Ministeri Annika Saarikko ja STM:n virkamiehet antavat kirjallisen kannanottonsa Rauman kaupungin ja Satasoten edustajille noin viikon kuluessa.

Neuvotteluiden taustana on terveydenhuoltolain säädöksistä johtuvat muutokset anestesiaa vaativien kirurgisten operaatioiden järjestämisessä. Vuoden 2018 alusta anestesiaa vaativat kirurgiset operaatiot on keskitettävä sairaaloihin, joissa on ympärivuorokautinen päivystys. Rauman tapauksessa tämä tarkoittaisi kyseisten operaatioiden keskittämistä Poriin.

Rauman ensisijaisena tavoitteena oli säilyttää leikkaus- ja anestesiatoiminta omassa aluesairaalassaan. Rauman kaupunki pyysi STM:n ministeri Annika Saarikkoa harkitsemaan terveydenhuoltolain toimeenpanoa leikkaustoiminnan osalta siihen asti, kunnes tulevan sosiaali- ja terveyslainsäädännön yksityiskohdat ovat varmistuneet ja Satakunnan sote-uudistuksen osalta on päästy tulevaa palveluverkkoa koskevaan suunnittelutyöhön.