Ajankohtaista

Rauman joulukaupungin visuaalinen ilme viestii pitsikaupungin tunnelmaa – Ohjelmavalmistelu käynnissä

Raumlaine joul -konseptin visuaaliset elementit.

Rauman joulukaupungin visuaalinen ilme julkaistiin sidosryhmille järjestetyissä tilaisuuksissa keskiviikkona 15.9. Jouluisen ilmeen pääelementit ovat raumankielinen Raumlaine joul -tunnus, herkät pitsilumitähdet sekä satumaisen leikkisä joulukaupunkikuvitus, joita voi käyttää yhdessä tai erikseen. Ilmeen on suunnitellut vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija PING Helsinki Oy.

– Olemme ylpeitä saadessamme vihdoinkin esitellä Rauman joulun omaleimaisen, selkeästi tunnistettavan yhtenäisen graafisen kokonaisuuden, joka tarjoaa lukemattomia toteutusvaihtoehtoja meille kaikille raumalaisille, Joulukaupunki-hanketta vetävä kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen kertoo.

Joulukaupungin visuaalinen ilme on veloituksetta kaikkien Rauman joulua toteuttavien käytössä. Tiedostot ja ohjeet ovat ladattavissa kaupungin kuvapankista osoitteesta rauma.kuvat.fi.

Monenlaista ohjelmaa valmisteilla

– Raumalla on perinteisesti järjestetty todella paljon mukavaa jouluohjelmaa. Toivomme, että paikalliset yhdistykset, seurat, järjestöt, yritykset ja yksittäiset toimijat lähtevät mukaan myös tänä vuonna. Lisäksi kaupunki on valmistellut omia jouluisia toteutuksiaan lisätäkseen joulun odotukseen mielenkiintoista sisältöä. Kumppaneiksemme olemme saaneet useita huippuammattilaisia, Satu Saarinen sanoo.

Vanhassa Raumassa sijaitseva Suomen kapein katu Kitukränn muuttuu Suomen pienimmäksi joulukaduksi. Kitukränniin toteutettavan valo- ja ääni-installaation suunnittelee raumalainen kuvataiteilija Jaakko Niemelä. Teos julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6.12.

Lapsille ja lapsenmielisille rakennetaan kulttuuritalo Poselliin oma joulumaa, jossa on paljon tonttuja sekä muuta mukavaa nähtävää ja koettavaa. Lasten joulumaa on avoinna 7.–19.12.

Valmisteilla on myös Jouluspektaakkeli-nimellä kulkeva dramatisoitu suuri musiikkinäytelmä, joka tulee levittäytymään laajasti Vanhan Rauman alueelle. Spektaakkelin sävellys on tilattu gospelmusiikin raskassarjalaiselta säveltäjä-muusikko Lasse Heikkilältä. Kantaesityksen on suunniteltu valmistuvan jouluksi 2022. Kaikilla raumalaisilla on mahdollisuus osallistua näytelmään joko esiintyjinä tai yleisönä.

Ohjelmahaku käynnissä 15.9.–17.10.

Joulutapahtumien ja -tilaisuuksien järjestäjille sekä muille sisällöntuottajille käynnistyy haku, jolla kerätään tietoja loka-tammikuussa Raumalla järjestettävästä ohjelmasta.

Ohjelmahakua varten on avattu nettilomake, jonka kautta järjestäjät voivat ilmoittaa omat ohjelmansa.

Haun kautta koottavia ohjelmatietoja markkinoidaan kaupungin nettisivuilla ja tapahtumakalenterissa. Lisäksi tietoja hyödynnetään asiakaspalvelutilanteissa ja markkinoinnissa.

www.pitsikaupunginjoulu.fi