Ajankohtaista

Rauman joulurauhan julistus järjestetään livelähetyksenä 24.12. klo 11.50 alkaen

Joulurauhan julistus -käärö lähikuvassa.

Rauman kaupungin perinteinen joulurauhan julistus järjestetään tänä vuonna koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti livelähetyksenä ilman yleisöä 24.12. klo 11.50 alkaen. Lähetystä voi seurata kaupungin YouTube-kanavalta, jonne lisätään jälkikäteen myös tallenne. Tallenne on katsottavissa YouTubessa kaksi viikkoa.

– Poikkeusjärjestelyistä huolimatta tunnelmallinen joulurauhan julistuksen perinne jatkuu Raumalla katkeamattomana. Haluamme turvata kaupunkilaisten terveyden, joten toivomme, että Kauppatorilla vierailua vältetään tilaisuuden aikana ja ohjelmaa seurataan etänä, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen sanoo.

Tilaisuus ei ole tarkoitettu paikalle saapuvalle yleisölle, joten äänentoistoa ei ole järjestetty ja kuvauspaikka tullaan rajaamaan aidoilla. Kauppakatu suljetaan torin kohdalta kuvausten ajaksi.

Joulurauhan julistuksen ohjelmassa kuullaan Rauman Soittokunnan ja Rauman mieskuorojen musiikkiesityksiä. Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen julistaa joulurauhan Vanhan Raatihuoneen rappusilta klo 12. Joulurauhan julistustilaisuuden jälkeen Raatihuoneen edessä kuvataan myös Rauman seurakunnan jouluaaton hartaus. Sen voi katsoa seurakunnan YouTube-kanavalta heti joulurauhan julistuksen jälkeen.

Livelähetyksissä ohjelmasuorittajia ja esiintyjiä on yhteensä yli 20, mutta turvallisuusohjeiden noudattamisesta huolehditaan tarkasti, eivätkä esimerkiksi eri esiintyjäryhmät ole kontaktissa toisiinsa tilaisuuden aikana.

– Huolehdimme järjestäjien ja esiintyjien turvallisuudesta noudattamalla viranomaisten antamia voimassa olevia ohjeita ja suosituksia, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Joulurauhaa on raumalaisittain julistettu lähes 350 vuoden ajan. Rauman 1600-luvun lopulta peräisin oleva joulurauhanjulistus on vanhin Suomessa tunnettu suomenkielinen julistusteksti. Nykyisin jouluaattona luettava julistusteksti on vuodelta 1919.

Rauman kaupungin livelähetyksen lisäksi myös AlfaTV:ssä näytetään klo 11.55–12.10 Raumalla ennakkoon kuvattu jouluohjelma, jossa kuullaan kaupunginjohtajan joulurauhan julistus ja raumalaisen naislauluryhmä Fliketin esitys. Joulurauhan julistuksen voi kuunnella myös Radio Ramonasta jouluaattona klo 12.

www.youtube.com/cityofrauma