Ajankohtaista

Rauman joulurauhan julistus toteutetaan livelähetyksenä 24.12. klo 11.50 alkaen

Joulurauhan julistus -käärö lähikuvassa.

Rauman kaupungin perinteinen joulurauhan julistus järjestetään tänäkin vuonna heikon koronatilanteen vuoksi livelähetyksenä ilman yleisöä 24.12. klo 11.50 alkaen. Lähetystä voi seurata kaupungin YouTube-kanavalta, jonne lisätään jälkikäteen myös tallenne.

– Poikkeuksellisista järjestelyistä huolimatta joulurauhan julistuksen perinne jatkuu Raumalla. Toivomme, että Kauppatorilla vierailua vältetään tilaisuuden aikana ja ohjelmaa seurataan etänä. Haluamme turvata kaupunkilaisten terveyden, vt. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto kertoo.

Tilaisuus ei ole tarkoitettu paikalle saapuvalle yleisölle, joten äänentoistoa ei ole järjestetty ja kuvauspaikka tullaan rajaamaan. Kauppakatu suljetaan torin kohdalta kuvausten ajaksi.

Joulurauhan julistuksen ohjelmassa kuullaan Rauman Soittokunnan ja Rauman mieskuorojen musiikkiesityksiä. Vt. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto julistaa joulurauhan Vanhan Raatihuoneen rappusilta klo 12.

– Joulurauhaa on raumalaisittain julistettu lähes 350 vuoden ajan, poikkeuksena sodan ajan joulu 1939, jolloin joulurauhan julistusta ei voitu toteuttaa. Vuonna 1943 Rauma sai toimia valtakunnallisen joulurauhan julistuksen järjestäjänä, jolloin tilaisuus radioitiin valtakunnan radioon, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Rauman 1600-luvun lopulta peräisin oleva joulurauhanjulistus on vanhin Suomessa tunnettu suomenkielinen julistusteksti. Nykyisin jouluaattona luettava julistusteksti on vuodelta 1919.

Joulurauhan julistuksen voi kuunnella myös Radio Ramonasta jouluaattona klo 12.