Ajankohtaista

Rauman kansalaisopistossa katseet jo ensi syksyssä

Kansalaisopiston ilme.

Ensi lukuvuotta suunnitellaan ahkerasti, vaikka Rauman kansalaisopiston lukuvuosi jatkuukin poikkeuksellisesti vielä kesäkuussa. Syynä on se, että vasta toukokuusta alkaen on vihdoin ollut mahdollista järjestää aikuisten kursseja lähiopetuksessa ja nyt halutaan tarjota mahdollisuus osallistua.

Koronapandemiasta huolimatta toimintaa on ollut koko kevään, vaikka se onkin suurelta osin tapahtunut verkossa. Lähiopetusta on ennen toukokuuta voitu järjestää vain lapsille ja nuorille ja osa heistäkin on välillä ollut etäopetuksessa.

– Iloinen asia on ollut etäopetuksen sujuminen hyvin, vaikkei läheskään kaikkia kursseja ole voitu verkkoon siirtää, rehtori Mira Ellmén tiivistää kevään tunnelmia.

Tulevana lukuvuotena etäopetukseen varaudutaan suunnittelemalla kursseja, joissa ei ole ollenkaan lähiopetusta ja joissa kokoonnutaan esimerkiksi Zoomissa.

– Toivomme, että pääsemme lähiopetukseen syksyllä ja että koronarajoitukset poistuvat. Luonnollisesti kansalaisopistossa tullaan syksylläkin noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja ohjeita koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi, Ellmén jatkaa.

Rauman kansalaisopiston lukuvuoden 2021-22 opinto-opas jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin keskiviikkona 18.8.2021. Eurajoella oppaan voi noutaa kirjastosta, kunnanvirastosta ja matkailuinfosta.

Kursseille ilmoittautuminen alkaa verkossa keskiviikkona 25.8. klo 18. Puhelimitse voi ilmoittautua torstaista 26.8. alkaen. Opetus alkaa pääosin maanantaina 13.9.2021.

Syksyllä ennen lukuvuoden alkua on mahdollista osallistua Etäopiskelu Zoomin kautta -kursseille.