Ajankohtaista

Rauman kansalaisopistossa valmistaudutaan kevätlukukauteen – opinto-opas jaetaan 16.12.

Eri värisiä lankakeriä pinossa.

Rauman kansalaisopiston syksy on sujunut hienosti. Koronapandemiasta huolimatta lähes koko syyslukukausi järjestettiin lähiopetuksena – vain lukukauden muutama viimeinen viikko toteutettiin etäopetuksena. Etäopetukseen varaudutaan myös tulevana kevätlukukautena. Opinto-oppaassa on @-merkki niiden kurssien kohdalla, jotka tilanteen vaatiessa siirtyvät etäopetukseen. Ohjelmassa on myös etäkursseja, jotka pidetään verkkovälitteisesti.

– Toivomme, että olosuhteet ovat kevätlukukauden aikana sellaiset, että voimme järjestää lähiopetusta. Yhteen kokoontuminen ja sosiaaliset suhteet ovat kansalaisopistotoiminnassa tärkeitä elementtejä, ja niitä on verkossa vaikea saavuttaa, rehtori Mira Ellmén pohtii.

Kansalaisopistossa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja ohjeita koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi. Opiskelijat ovat huomioineet hyvin ohjeet käsienpesusta, turvaväleistä ja maskin käytöstä sekä osallistumisesta opetukseen vain terveenä.

Kurssilaisia oli syksyllä 5237, mikä on jonkin verran vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Lukua selittää suurelta osin koronan vaikutus.

Keväällä alkaa noin 200 uutta kurssia ja luentoa, syksyn kursseista jatkuu noin 160 kurssia. Opetusta järjestetään Raumalla, Lapissa ja Kodisjoella.

Ilmoittautuminen alkaa 4.1.2021

Rauman kansalaisopiston kevään 2021 opinto-opas jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin keskiviikkona 16.12. Eurajoella oppaan voi noutaa kirjastosta, kunnanvirastosta ja matkailuinfosta.

Kursseille ilmoittautuminen alkaa verkossa maanantaina 4.1. klo 18. Puhelimitse voi ilmoittautua tiistaina 5.1. klo 8–16 sekä sen jälkeen toimiston aukioloaikoina. Opetus alkaa pääosin maanantaina 18.1.2021.

Keväällä ohjelmassa on luvassa esimerkiksi Nuorten poplaulukurssi, Väreistä virtaa perheille, Villamaalaus, Kreikan aakkoset, Ohjattu rentoutuminen, Tee – muutakin kuin juoma sekä Enemmän kahvista. Luennoilla aiheina ovat muun muassa Miten löydän myötätuntoa arkeeni?, Lotat 100 vuotta: Naiset voimavarana sekä luentosarja Raumasta 1950-luvulla.

Etäopetukseen osallistumista tuetaan Etäopiskelu zoomin kautta -kursseilla. Digitaalisia taitoja opetellaan esimerkiksi tietoiskuina ja digiohjauksessa. Edellä mainittuihin osallistuminen on maksutonta.

Rauman kansalaisopiston opinto-opas kevät 2021