Rauman katukuvaan istutetaan yli 7000 kesäkukkaa

Kesäkukkien istutusta

Wihertoimi aloittaa kesäkukkien istutuksen tiistaina 11.6. Seuraavan kahden viikon aikana ympäri Raumaa istutetaan yli 7000 kukkaa. Istutukset alkavat Ankkuripuistosta Kanalin mutkassa sekä Nummenpuistosta vanhan hautausmaan kupeessa.

– Kukkien viljelijänä on toiminut edellisten vuosien tapaan Lehtilän Kauppapuutarha Laitilasta. He ovat kasvattaneet valmiiksi myös näyttävät kesäkukka-amppelit, jotka asetetaan paikoilleen Kanalin Kaijan, Nortamonkadun ja torin valaisinpylväisiin torstaina 13.6., kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen kertoo.

Istutettavia kukkia on 39 eri lajiketta. Tänä vuonna uusina lajikkeina ovat muun muassa sinikukkainen sinisalvia, valkokukkainen sirokesäkynttilä ja limenvihreälehtiset värinokkonen ja suikeroalpi. Tallikedon liikenneympyrän Vaakuna-istutuksessa kokeillaan ensimmäistä kertaa keltaista huovinkukkaa ja sinistä siniviuhkaa.

Laajimmat istutusalueet ovat Kolmiopuisto Valtakadun varrella, Nummenpuisto vanhan hautausmaan vieressä ja kirkonmäen istutusalue vastapäätä Pyhän Ristin kirkkoa. Myös istutusastiat saavat uudet kukat muun muassa Luoteisväylän välikaistalla ja torin laidalla Cafe Salin edustalla.

Istutussuunnitelmat, joiden mukaan kesäkukat istutetaan, on tehty jo viime vuoden loppupuolella. Sinikeltaista väriä löytyy kaupungintalon läheisyydestä, mutta muualla kaupungissa on kesäkukkien värityksen osalta käytetty laajempaa palettia.