Rauman kaupungille myönnettiin Myötätuuli-palkinto 2018

Myötätuuli-palkinnon vastaanotto

Suomen Purjelaivasäätiö on myöntänyt Myötätuuli-palkinnon 2018 Rauman kaupungille. Palkinto on valtakunnallinen tunnustus, joka osoitetaan vuosittain taholle, joka on merkittävällä tavalla tukenut merellistä nuorisotyötä. Myötätuuli-palkinnon luovuttivat kaupungille torstaina 15.8. Suomen Purjelaivasäätiön puheenjohtaja Carl Erik Kortman sekä toiminnanjohtaja Stefan Abrahamsson. Palkinnon vastaanottivat Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi.

Purjelaivasäätiön hallituksen perustelujen mukaan palkinto on myönnetty Rauman kaupungille tunnustuksena kaupungin laajamittaisesta ja monipuolisesta tuesta merelliselle nuorisotyölle.
Kumppanuussopimus Rauman kaupungin ja Purjelaivasäätiön välillä on ollut voimassa 2012–2018. Sopimuksen perusteella Purjelaivasäätiön alus, kuunari Helena, on ollut Rauman kaupungin käytettävissä Raumalla viikon vuodessa, yleensä syksyllä. Rauman opetus- ja nuorisotoimi on koonnut oppilaista ryhmiä päiväpurjehduksille Rauman edustalle sekä kahdelle yli yön kestävälle purjehdukselle. Opetus- ja nuorisotoimen edustajat olivat mukana vastaanottamassa palkintoa.

– Tavoitteena on ollut nuorten merimiestietämyksen lisäämisen lisäksi ryhmäytyminen ja yhteistyö sekä hyvän yhteishengen luominen, johdon assistentti Sirpa Liukkonen sanoo.

Purjelaivasäätiön toiminnanjohtaja Stefan Abrahamsson korosti tilaisuudessa säätiön ja Rauman kaupungin toiminnan yhteneviä arvoja.

– Vaikka säätiön nuorisotoiminnan päätehtävä on purjehdusosaamisen ja meritietämyksen lisääminen, suuri osa-alue on myös itsestään ja ympäristöstään huolehtimisessa sekä työn teon ja yhteistyön opettelussa, kertoo Abrahamsson.

Abrahamsson heitti ilmoille ajatuksen Tall Ships Races –tapahtuman järjestämisestä Raumalla vuonna 2024. Tall Ships Races on kansainvälinen purjelaivatapahtuma, joka on Suomessa aiemmin järjestetty Helsingissä, Turussa ja Kotkassa. Tapahtuman järjestää Sail Training International –järjestö, jossa myös Suomen Purjelaivasäätiö on mukana.

– Vaikka haaste on iso, mielellämme otamme sen vastaan. Yhdessä tekeminen ja sen merkitys ovat tärkeä asia myös raumalaisille. Sen avulla myös tästä haasteesta selviäisimme kunnialla, Kalle Leppikorpi sanoo.

Myötätuuli-palkinnon vastaanottamassa opetus- ja nuorisotoimen väkeä
Palkinnon vastaanottivat myös nuorisoryhmät koonnut opetus- ja nuorisotoimen väki
Myötätuuli-palkinto ja kunniakirja
Myötätuuli-palkinto ja kunniakirja