Ajankohtaista

Rauman kaupungin Living with Cultural Heritage -hanke mukana RegioStars 2018 -kilpailussa

Naulamäki, Vanha Rauma kesällä

Rauman kaupungin johtama Living with Cultural Heritage -hanke (LiviHeri) edustaa Interreg Central Baltic -ohjelmaa EU:n järjestämässä RegioStars 2018 -kilpailussa. RegioStars tuo esille EU-hankkeiden tuottamia hyviä käytäntöjä, innovatiivisia hankkeita sekä teemoja, jotka voivat toimia esimerkkeinä muille eurooppalaisille toimijoille.

Vuonna 2018 RegioStars-kilpailussa on 5 palkintokategoriaa. LiviHeri osallistuu Eurooppalaisen kulttuuriperintövuoden erikoiskategoriaan, Investing in Cultural Heritage. Jokaisessa viidessä kategoriassa palkitaan yksi hanke.

Vuosi 2018 on Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi. Siksi myös RegioStars -kilpailussa on yhtenä teemana kulttuuriperintö.
LiviHeri katsottiin Central Baltic -ohjelmassa parhaaksi edustajaksi kilpailemaan RegioStars-palkinnosta nimenomaan hankkeen tekemän hyvän kulttuuriperintötyön vuoksi.

Rauman osalta kilpailussa tuodaankin esiin LiviHerin innovatiivista lähestymistapaa yhteisölliseen maailmanperinnön hoitoon ja suojeluun kulttuuriympäristökasvatuksen ja kestävän matkailun menetelmiä yhdistämällä. Hankkeen keskeinen tavoite, historiallisen kaupungin asuminen, kehittäminen ja suojelu sekä sosiaalinen oppiminen yhteisön ja hankepartnereiden kanssa ovat myös herättäneet huomiota.

Tarkoituksena on muun muassa saada eurooppalaiset arvostamaan kulttuuriperintöään ja pitämään sitä yhteisenä, jaettavana voimavarana, lisätä tietoisuutta Euroopan yhteisestä historiasta ja yhteisistä arvoista sekä vahvistaa Eurooppaan kuulumisen tunnetta.

Voittajat julkistetaan lokakuussa Brysselissä pidettävässä palkintoseremoniassa.