Ajankohtaista

Rauman kaupungin vanhuspalvelut etsii oppisopimuskoulutettavia hoiva-avustajia asumispalveluihin

Vanhuspalvelu hoitaja ja vanhus

Rauman kaupungin vanhuspalvelut hakee opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita kouluttautumaan oppisopimuksella hoiva-avustajiksi. Ensimmäistä kertaa järjestettävä koulutus toteutetaan yhteistyössä WinNovan kanssa.

Hoiva-avustajan oppisopimuskoulutus sisältää oppimista työpaikalla, lähiopetusta koululla sekä etä- ja verkkotyöskentelyä. Koulutus on opiskelijalle maksutonta, ja hänelle maksetaan koulutuksen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Hoiva-avustajasta voi edetä lähihoitajaksi

Hoiva-avustajakoulutus koostuu kahdesta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osasta, jotka ovat kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä ikääntyvien osallisuuden edistäminen. Hoiva-avustajan tutkinnon osat suorittanut henkilö voi jatkaa opintojaan ja suorittaa koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon eli lähihoitajan tutkinnon.

– Valmistuneet hoiva-avustajat voivat työskennellä avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa, hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä, vanhuspalvelujen tehostetun palveluasumisen palvelupäällikkö Riina Luukinen kertoo.

Työssä tarvitaan ihmissuhdetaitoja

Hoiva-avustajan työ vanhusten asumispalveluissa sisältää erilaisia tehtäviä asiakkaiden arjessa, kuten avustamista ruokailuissa, hygienian hoidossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa ja puhtaanapidossa. Lisäksi tehtäviin kuuluu keskeisenä osana yksikön asiakkaiden ruoka- ja vaatehuollosta huolehtiminen.

– Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot ovat ammattitaidon keskeinen osa. Hoiva-avustajan työ sopii ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille ja niille, jotka haluavat toimia avustajina ikääntyneille tai vammaisille Luukinen sanoo.

Koulutus alkaa 1.9.2021 ja kestää 31.5.2022 asti. Hakulomake tulee täyttää Kuntarekry-palvelussa. Koulutukseen otetaan neljä oppisopimusopiskelijaa.