Ajankohtaista

Rauman kaupungin vanhuspalvelut sai lahjoituksena kevytsermejä

Kevytsermi vanhuspalveluissa.

Vakka-Suomen Nuorisosäätiön hallitus on lahjoittanut Rauman kaupungin vanhuspalveluyksiköihin neljä kevytsermiä eli niin sanottua pärskesuojaa, ja ne on sijoitettu Rannikkokotiin, Mansikkapaikkaan, Linnavuoreen ja Kotikaareen. Suojat otettiin käyttöön maanantaina 8.6.

– Sermit otettiin yksiköissä ilolla vastaan. Koska tapaamisrajoitukset ovat jatkuneet jo pitkään, vanhukset ja läheiset ovat ikävöineet toisiaan jo kovasti. On hienoa, että olemme vihdoin päässeet mahdollistamaan tapaamisia, asumispalveluiden palvelupäällikkö Riina Luukinen kertoo.

Tapaamisten haasteena on se, että suuri osa yksikköjen vanhuksista on muistisairaita, joten tapaamisten järjestäminen sermien kanssa vaatii yksiköissä käytännön järjestelyjä. Muistisairas vanhus ei välttämättä ymmärrä, miksi omainen ei voi tulla lähelle ja miksi välissä on läpinäkyvä kevytsermi. Tähän mennessä järjestetyt tapaamiset ovat kuitenkin sujuneet hyvin.

Kevytsermejä voidaan liikutella niissä olevien pyörien avulla ja niiden varastointi on helppoa. Kevytsermit on valmistanut raumalainen VMP-interior Oy.

–On hyvä, että meillä on valmius vastata tämän kaltaisiin haasteisiin nopealla aikataululla myös vastaisuudessa, kun koronavirusepidemia on ohi, Riina Luukinen mainitsee.