Ajankohtaista

Rauman kaupungin Wihertoimi edistää luonnon monimuotoisuutta yhteisillä viheralueilla – lähialueen asukkaille järjestetään asukastilaisuudet

Rauman kaupungin Wihertoimi kehittää kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ja edistää sitä omilla viheralueillaan kunnossapidon muutoksilla. Kohteet ovat Äyhönjärventien ja Lensunkadun kulmauksessa oleva kaupunginpuutarhan vanha taimistoalue, Torninkadun ja vanhan hautausmaan välinen viheralue sekä Kartanontien ja Hankkarintien risteyksen viheralue.

Wihertoimi järjestää alueilla kolme asukastilaisuutta, joihin ovat tervetulleita erikseen kutsuttujen lisäksi kaikki yhteistä viheraluetta käyttävät. Tilaisuuksissa kuullaan ja keskustellaan oman lähiviheralueen kunnossapidosta ja esitetään ajatuksia, miten parhaiten viheralueen monimuotoisuutta kehitetään huomioiden alueen käyttäjät.

Asukastilaisuudet ovat:

  • ti 17.5. klo 17–18.30 Kaupunginpuutarhan vanha taimistoalue (Kasvitarhankadun asukkaat)
  • ke 18.5. klo 17–18.30 Torninkadun ja vanhan hautausmaan välinen viheralue (Torninkadun asukkaat, Rauman seurakunta)
  • to 19.5. klo 17–18.30 Kartanontien ja Hankkarintien risteyksessä oleva viheralue (Kartanontien asukkaat)

– Toivomme, että asukastilaisuuksien päätteeksi löydämme yhteisen näkemyksen asukkaiden kanssa kyseisen viheralueen hoidon tavoitteista ja mikä myös tukee kaupunkiluonnon monimuotoisuutta, toteaa puistotyönjohtaja Päivi Luotonen.

Asukastilaisuuksien jälkeen muutoskohteiden hoitosuunnitelmakartat päivitetään vastaamaan yhteisesti sovittuja toimenpiteitä. Kunnossapidon muutoskohteet löytyvät myös osoitteesta  www.rauma.fi/kaupunkiniityt.

Wihertoimen kunnossapidon muutoskohteet merkitään infokyltein. Kylttien tarkoitus on kertoa, että kyseisellä alueella tavoitellaan, joko kunnossapidon muutoksella tai muilla toimenpiteillä entistä monilajisempaa ympäristöä sekä hyönteisten, kasvilajien, pölyttäjien ja usein unohdetun maaperän eliöstön kannalta. Myös kaikki Rauma 580 –juhlavuoden niittyhaasteeseen osallistuvat kaupunkilaiset voivat käyttää tulostettavia infokylttejä omien niittyjen ja luonnon monimuotoisuusalueiden merkitsemiseen. Kylttien aineisto löytyy osoitteesta myös Kaupunkiniityt-sivulta.

– Luonto ympärillämme ja sen monimuotoisuus lisää tutkitusti ihmisen hyvinvointia: runsas kasvillisuus sitoo pienhiukkasia ja parantaa ilmanlaatua ja sitoo hiiltä maaperään. Kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ylläpitämällä ja edistämällä voidaan hillitä ilmastonmuutosta sekä luonnonlajien ja pölyttäjien määrän vähenemistä, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen kertoo.

Luonnon monimuotoisuus -kylttiaineisto