Ajankohtaista

Rauman kaupunginjohtajan haku käynnistyy

Rauman kaupungintalon julkisivua edestä kuvattuna kesäaikaan. Sininen taivas taustalla.

Rauman uuden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta kokoontui ensimmäisen kerran keskiviikkona 23.6. ja valitsi puheenjohtajaksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorven.

Toimikunta esittää maanantaina 28.6. kokoontuvalle kaupunginhallitukselle kaupunginjohtajan viran julistamista haettavaksi. Viran hakuaika on 30.6.–16.7.

Esityksen mukaan kaupunginjohtajan hakuprosessi toteutetaan vuosi sitten määritellyn hakijaprofiilin mukaisesti. Tällä kertaa sallitaan kuitenkin myös niin kutsutut mustat hevoset, jotka on ilmoitettava mukaan hakuprosessiin hakuajan päättymiseen mennessä.

– Viimeksi kaupunginjohtajaa hakiessamme teimme laajan kartoituksen hakijaprofiilista. Haemme verkostoitumiskykyistä johtajaa, joka on aidosti kiinnostunut kuntalaisten palvelujen kehittämisestä, henkilöstöjohtamisesta sekä kaupungin veto- ja pitovoiman lisäämisestä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi sanoo.

Toimikunta kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 28.6. kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Valintaprosessi jatkuu hakuajan päättymisen jälkeen hakemusten käsittelyllä, haastatteluilla ja soveltuvuustutkimuksilla.

Lopullisen päätöksen kaupunginjohtajan valinnasta tekee syksyllä uusi kaupunginvaltuusto.

Rauman nykyinen kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen siirtyy Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Hänen viimeinen virassaolopäivänsä on 7.9.