Ajankohtaista

Rauman kaupungintalolla avautui kiinalaiskaupunki Zhuhaita esittelevä valokuvanäyttely

Rauman kaupungintalolla 27.6. avatussa Charming Zhuhai -nimisessä näyttelyssä on esillä kaikkiaan 32 valokuvateosta, jotka kuvaavat kiinalaista Zhuhain kaupunkia, sitä ympäröivää luontoa sekä tapahtumia. Näyttely on sijoitettu kaupungintalon aulaan, portaikkoon sekä valtuustosalin aulaan ja sinne vievään lasikäytävään.

Valokuvanäyttely on osa Rauman ja Zhuhain välistä yhteistyötä, joka käynnistyi vuonna 2016, kun Rauman kauppakamarin alueella toimivat yritykset esittivät kauppakamarille toiveensa virallisten yhteistyökumppanien löytämiseksi Kiinasta.

– Kyseessä on niin sanottu yhteisymmärryssopimus, jonka tavoitteena on tukea elinkeinoelämän kehittymistä alueiden välillä. Valokuvanäyttely antaa meille hienon mahdollisuuden tutustua Zhuhain kaupunkiin ja sen elämänmenoon, sanoo toimialajohtaja Sari Salo.

Lisäksi Zhuhain kaupunki on esittänyt vastakutsun toivoen vastaavanlaista valokuvanäyttelyä Rauman kaupungista Kiinaan.

Kaikille avoimeen näyttelyyn voi tutustua kaupungintalon aukioloaikoina: maanantaina, keskiviikkona ja torstaina klo 8-16, tiistaina klo 8-17 ja perjantaina klo 8-15.

Zhuhai on satamakaupunki Kaakkois-Kiinassa Etelä-Kiinanmeren rannalla. Kaupunkia kutsutaan usein Kiinan Rivieraksi, koska se on suosituimpia rantalomakohteita Kiinassa ja pääasiassa kiinalaisten turistien suosiossa. Kaupungin väkiluku on 1,56 miljoonaa.