Ajankohtaista

Rauman kaupunki järjestää kesällä nuorisopurjehduksia osana The Tall Ships Races -hakua

Rauman kaupunki järjestää heinäkuussa nuorisopurjehduksia, jotka toteutetaan yhteistyössä kaljaasi Ihanan ja raumalaisten meripartiolippukuntien kanssa. Rauma on hakenut The Tall Ships Races -purjehdustapahtumaa, jonka järjestäjän, englantilaisen Sail Training International -järjestön, tavoitteena on mahdollistaa purjehduskokemukset ja -kilpailut nuorille. Rauman kaupunki toteuttaa nuorten purjehdukset osana The Tall Ships Races -tapahtumahakua.

– Meillä on hyviä kokemuksia nuorisopurjehduksista, joita järjestettiin aikanaan yhteistyössä Suomen Purjelaivasäätiön kanssa. Hienoa, että voimme tarjota nuorille mielenkiintoista tekemistä kesällä ja he saavat merellisiä elämyksiä ja kokemusta yhdessä olemisesta, nuorisopäällikkö Rea Poikonen toteaa.

Nuorisopurjehduksilla nuoret pääsevät osaksi miehistöä. Osallistujalla ei tarvitse olla aikaisempaa purjehduskokemusta. Mukana ovat koulutetut ja kokeneet aikuiset, jotka ohjaavat ja opastavat nuoria purjehtijoita sekä vastaavat aluksen turvallisuudesta. Ikäraja purjehduksille on 15–25 vuotta.

– Purjehdukset ovat meripartiolaisille ainutlaatuisia kokemuksia, joita haluamme tarjota myös muille. Samalla houkuttelemme uusia nuoria mukaan hyvän harrastuksen pariin, sillä partiotoiminnasta saa eväitä ja ystäviä loppuelämän ajaksi, meripartiolippukunta Myrskypoikien lippukunnanjohtaja Atte Laiho kertoo.

Purjehduksille tulee ilmoittautua mukaan 24.6.2021 mennessä Rauman kaupungin verkkokaupassa. Rauman kaupungin järjestämistä nuorisopurjehduksista voi lukea lisää osoitteessa www.nuortenrauma.fi/nuorisopurjehdukset.

The Tall Ships Races -kilpailu järjestetään vuosittain eri puolilla Eurooppaa. Itämerellä suuret purjelaivat nähdään neljän vuoden välein. Koronapandemian vuoksi Itämeren The Tall Ships Races 2021 peruuntui, mutta nuorisopurjehdukset toteutetaan tänä kesänä kansallisilla vesillä hygieniaturvallisuutta noudattaen.