Ajankohtaista

Rauman kaupunki kutsuu yli 2300 entistä raumalaista jouluksi kotiin

Pitsikauungin joulu -ilmeen elementit.

Rauman kaupunki lähestyy Raumalta poismuuttaneita jouluisella kortilla. Kortit postitetaan kuluvalla viikolla yli 1900 talouteen. Osoitepoiminnat tehtiin vuodesta 2011 alkaen.

Kirjeessä kaupunki kutsuu vastaanottajan nauttimaan pitsikaupungin joulun monipuolisista ja tunnelmallisista tapahtumista. Samalla muistutetaan siitä, että Rauma on täydellinen paikka uusien elämysten kokemiseen ja muistojen luomiseen. Idyllistä kaupunkia täydentävät modernit hankkeet ja monipuoliset palvelut.

– Haluamme kertoa poismuuttaneille Rauman joulukaupunkiprojektista, ja samalla kutsumme kaikki muualle muuttaneet raumalaiset takaisin kotiin joulun viettoon. Toivomme, että mahdollisimman moni jää tänne loistavien palveluiden, värikkään kulttuurin ja luonnon ääreen vaikka pysyvästi asumaan, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen kertoo.

Kaupunki lähestyy Raumalta poismuuttaneita jouluisella kortilla ensimmäistä kertaa. Vastaanottajat rajattiin 10 vuoden aikaikkunalla ja kortit lähetetään kotitalouksittain. Joulukortti kolahtaa postilaatikkoon talouden vanhimman henkilön nimellä.

– Toivotamme korttien saajat tervetulleiksi takaisin kotiin ja samalla haluamme sytyttää pienen kaipauksen Raumalle palaamiseen. Jos ei aivan pysyvästi pysty muuttamaan, kaikki ovat tietysti tervetulleita ihastelemaan juurilleen joulun tunnelmaa ja lukuisia tapahtumia, Saarinen sanoo.

Kaupunkikehityskoordinaattori Camilla Pihlmanin mukaan vastaava poismuuttaneiden lähestymistapa saattaa saada jatkoa seuraavanakin vuonna. Joulukorttikokeilusta toivotaankin palautetta vastaanottajilta.

– Olisi ihanaa kuulla, miltä tuntui saada joulutervehdys Raumalta. Palauteviestejä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kaupunkikehitys@rauma.fi, Pihlman sanoo.

Pitsikaupungin jouluun ja lukuisiin tapahtumiin voi tutustua osoitteessa www.pitsikaupunginjoulu.fi. Jouluisia tunnelmia Raumalta voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #pitsikaupunginjoulu ja #raumlainejoul.