Rauman kaupunki mukana Euroopan urheiluviikolla 23.–30.9.

sähly, salibandy, sisäliikunta, liikunta

Euroopan urheiluviikko järjestetään 23.–30.9. Rauman kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa teemaviikon aikana erilaisia liikuntatapahtumia yhteistyössä paikallisten liikuntaseurojen kanssa. Urheiluviikko kannustaa liikkumaan aktiivisesti arjessa sekä lisää tietoisuutta liikunnan hyödyllisistä vaikutuksista.

Raumalla nuoret pääsevät viikon aikana muun muassa pyöräilemään metsään ja kokeilemaan liikuntaseurojen näytetunteja Äijänsuolla. Rauman alakouluissa tutustutaan myös kiertäviin sporttikärryihin.

Nuorille suunnattu maastopyöräilyretki järjestetään tiistaina 24.9. klo 16 alkaen Latumajan reitillä. Lisätietoa Rauman Liikuntapalveluiden Facebook-sivulla.

Torstaina 26.9. Raumanmeren ja Nanun koulun 7.-luokkalaiset osallistuvat liikunta-aamuun, jossa kokeillaan esimerkiksi kuplafutista, pesäpalloa, Frisbee-golfia, yleisurheilua, kuntosaliharjoittelua, judoa, salibandya sekä tanssia.

Sunnuntaina 29.9. järjestetään seitsemän järven vaellus retkeilyreiteillä Vasaraisten, Soukaisten, Vermuntilan ja Lahdenvainion alueella. Vaellus alkaa klo 9 Vermuntilasta Noitajärven rantasaunalta, jonne palataan noin 20 kilomterin patikoinnin jälkeen. Vaelluksen jälkeen on mahdollisuus saunoa. Vaellukselle kannattaa pukeutua sään mukaisesti, kuitenkin vedenpitävin jalkinein. Reppuun tai juomavyöhön kannattaa varata juomaa ja evästä. Tapahtuma on maksuton.

Viidettä kertaa toteutuva Euroopan urheiluviikko on EU:n komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Euroopan urheiluviikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella ja sen kansallisena yhteyspisteenä toimii Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallinen toimisto, joka on Opetushallituksessa. Erasmus+ -ohjelmasta on mahdollisuus hakea rahoitusta liikunnan ja urheilun kansainvälisille yhteistyöhankkeille.