Ajankohtaista

Rauman kaupunki sai Satakunnan kulttuuriympäristöteko -palkinnon

Vanha Rauma kesällä

Rauman kaupungille on annettu Satakunnan kulttuuriympäristöteko -palkinto pitkäjänteisestä Vanhan Rauman maailmanperintöalueen hoito- ja vaalimistyöstä. Palkinto luovutettiin maailmanperintöfoorumin ja juhlaseminaarin yhteydessä tiistaina 3.5. Sen vastaanottivat kaavoitusjohtaja Juha Eskolin ja kaavoitusarkkitehdit Mervi Tammi ja Henri Raitio. Palkinnon jakaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen nimeämä Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmä.

– Huolellisella kaavoituksella luodaan tavoitteet ja perusta alueen arvojen säilymiselle. Vanhan Rauman erityiselimellä ja siihen liittyvällä suunnittelun ohjauksella on tärkeä rooli suojelun toteuttamisessa. Korjausrakentamiskeskus Tammelan toimintaan kuuluvat varaosapankki, verstas ja korjausneuvonta ovat korvaamaton apu rakennusten omistajille. Alueen vaaliminen on yhteistyötä, johon osallistuvat myös mm. maailmanperintökoordinaattori, rakennusvalvonta sekä alueen asukkaat ja toimijat, kulttuuriympäristötyöryhmän tiedotteessa kerrotaan.

Viidennen kerran jaetun palkinnon tarkoituksena on rohkaista ja innostaa Satakunnan kuntia, yhteisöjä ja asukkaita vaalimaan ympäröivää kulttuuriympäristöään. Palkinto voidaan myöntää laaja-alaiselle kulttuuriympäristön hyväksi tehtävälle työlle tai yksittäisen rakennuksen kulttuurihistorialliset arvot säilyttävälle kunnostustyölle.

Lisätietoja ELY-keskuksen tiedotteessa.

kulttuuriympäristötekopalkinto.