Ajankohtaista

Rauman kaupunki tarjoaa ilmaisia kondomeja RMJ-festareilla

Kondomikansi

Rauman kaupunki on mukana RMJ-festareilla omalla teltalla, jossa perhekeskuksen henkilöstö jakaa nuorille ilmaisia kondomeja. Tempaus liittyy Rauman sosiaali- ja terveystoimialan voimassa olevaan käytäntöön tarjota nuorille ilmainen ehkäisy. Teltalla päivystävät terveydenhuollon ja seksuaaliterveyden ammattilaiset, joilta on mahdollista saada ilmaisten kondomien lisäksi kaikenlaista terveysneuvontaa sekä tarvittaessa esimerkiksi ohjeistusta jälkiehkäisyn hoitamiseen.

Raumaa pidetään valtakunnallisena edelläkävijä, koska Raumalla alettiin jo vuonna 2011 tarjoamaan ilmaista ehkäisyä alle 20-vuotiaille tytöille. Tämä sai nuorten tekemät abortit kääntymään laskuun ja toi sitä kautta myös Raumalle säästöjä. Kaupungin hallinnossa on parhaillaan valmistelussa valtuustoaloite, jossa toivotaan maksuttoman ehkäisyn laajentamista koskemaan alle 25-vuotiaita raumalaisia ja Raumalla opiskelevia nuoria.

− Meillä on nyt hyvä tilaisuus jalkautua sinne, missä nuoria on liikkeellä. Olemme valmistelleet asiaa yhdessä keskushallinnon strategiaa jalkauttavien virkamiesten kanssa ja oman teltan pystyttäminen festarialueelle tuntui hyvältä ajatukselta, perhekeskuksen päällikkö Anna Kuromaa toteaa.

Idea ilmaisten kondomien jakamisesta sai alkunsa Rauman Tarinan jalkauttamisen yhteydessä.

− Ilmaisen ehkäisyn tarjoaminen RMJ-festareilla sopii hyvin kaupungin strategisiin tavoitteisiin. Rauma haluaa olla terveellinen ja turvallinen kaupunki sekä pitää hyvät yhteydet nuoriin myös ehkäisyasioissa. Ja onhan meillä jo aikaisempaa kokemustakin ilmaisten kondomien jakelusta UraStartti-messuilta, strateginen viestintäasiantuntija Kristiina Lehtonen kertoo.

Perhekeskuksen teltta löytyy festarialueen sisältä Suvitieltä, Mecano-lavan takaa.