Ajankohtaista

Rauman kaupunki tukee nuorten työllistymistä kesätyöpaikkatuella

Kaupungin Wihertoimen kesätyöntekijä.

Kesätyöpaikkatuki on kaupungin myöntämä 400 euron arvoinen avustus työnantajille. Kesätyöpaikkatuen tarkoitus on helpottaa nuorten työllistymistä ensimmäisiin kesätyöpaikkoihinsa.

Kaupunginhallitus käsitteli kesätyöpaikkatuen edellytyksiä kokouksessaan maanantaina 18.1.2021. Esityksen mukaan kesätyöpaikkatuen piirissä ovat vuosina 2000–2005 syntyneet raumalaiset tai Raumalta kotoisin olevat nuoret. Mikäli tuettu kesätyö kohdistuu nuoreen, joka suorittaa koulutukseen pakollisena liittyvää työharjoittelua, yläikärajaa ei ole. Tuki on harkinnanvarainen.

Tuen myöntämisen edellytykset säilyvät entisellään. Tuki myönnetään kesätyöntekijästä, jonka työsuhde kestää vähintään neljä viikkoa ja jolle kertyy vähintään 120 työtuntia. Työntekijälle tulee maksaa vähintään alan työehtosopimuksen mukaista kesätyöntekijän palkkaa tai vähintään 800 euroa. Kesätyöpaikkojen tehtävänä on tutustuttaa nuoria työelämään ja tarjota kokemusta työn tekemisestä.

Kesätyöpaikkatuen hakua uudistetaan sähköiseksi ja sen on tarkoitus aueta helmikuun lopulla. Hakuaika päättyy 18.4.2021.

Lue lisää osoitteesta www.rauma.fi/kesatyopaikkatuki.