Ajankohtaista

Rauman keskusta-alue täyttyy joulumyyjäisistä 26.–28.11.

Lyhty ja joulumyyjäisten myyntitavaroita torilla.

Tulevana viikonloppuna Raumalla järjestetään useita joulumyyjäisiä, joissa pääsee nauttimaan kauniista käsitöistä, jouluisista herkuista ja perinteisistä jouluruuista. Viikonloppuun mahtuu myös muuta mielekästä ohjelmaa.

– Rauman tunnelmalliset joulumyyjäiset tarjoavat kävijöille monipuolisen tuoksujen, makujen ja käsitöiden maailman. Paikallisten yhdistysten joulutori ja erilaiset myyjäiset sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan ja ovat avoinna samanaikaisesti. Viikonlopun aikana ehtii kiertää vaikka kaikki myyjäiset, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen sanoo.

Taideyhdistys Inspira ry:n kaksipäiväiset joulumyyjäiset järjestetään lauantaina 27.11. klo 10–15 ja sunnuntaina 28.11. klo 11–15 Vanhalla kansalaisopistolla, osoitteessa Vähäkoulukatu 8. Myynnissä on muun muassa taidetta, käsitöitä ja leivonnaisia.

Rauman Marttayhdistyksen joulumyyjäiset pidetään lauantaina 27.11. klo 12–15 Marttapirtillä, osoitteessa Luostarinkatu 4. Myytävänä on jouluisia ruokia, kuten maukkaita laatikoita, herkullisia leivonnaisia sekä makeita hilloja ja hyytelöitä. Tarjolla on myös monipuolisesti erilaisia käsitöitä, villasukkia sekä muuta lämmintä pukinkonttiin. Myyjäisissä voi osallistua arpajaisiin.

Raumalaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset täyttävät Kauppatorin lauantaina 27.11. klo 10–13. Myynnissä on monenlaista jouluista – leivonnaisista villasukkiin. Ohjelmassa on myös arpajaiset. Hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset järjestetään säävarauksella.

Sunnuntaina 28.11. klo 15–18 pääsee nauttimaan Syksyn helmet -messujen joulusta Äijänsuon jäähallin ylätorilla, osoitteessa Nortamonkatu 23. Messuilla on tuote-esittelijöitä, kotikutsumyyjiä, käsityöläisiä sekä muotinäytös. Myös joulupukki saattaa vierailla ilahduttamassa lapsia.

Lapissa tunnelmallinen joulunavaus 26.11.

Lapin joulunavaus järjestetään perjantaina 26.11. klo 18 alkaen Lapin kylänraitilla. Tapahtuman ajan lappilaiset yrittäjät pitävät ovet auki iltamyöhään, ja joulupukki kiertelee liikkeissä kuuntelemassa lahjatoiveita ja jakamassa karkkeja. Ilta huipentuu lappilaisten yrittäjien tarjoamaan ilotulitukseen.

Joulun tunnelmaan johdattavaa musiikkia kirkossa ja Rauma-salissa

Sunnuntaina 28.11. voi nauttia myös musiikista. Kirkkokuoro ja Franciscus-kuoro esittävät Armas Maasalon Adventtivesperin klo 18 Pyhän Ristin kirkossa, osoitteessa Luostarinkatu 1.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta rokkaa tuttuja joululauluja Rauma-salissa klo 18, osoitteessa Satamakatu 26. Varusmiessoittokunnan Joulupop! -tilaisuuteen tulee ostaa liput etukäteen lippu.fi-palvelusta.

Kävijöiden tulee seurata sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien järjestäjien tiedotusta mahdollisista kokoontumisrajoituksista tai koronapassin edellytyksestä. Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksen sekä Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaan yli 50 henkilön sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa osallistujilta edellytetään koronapassia.

www.pitsikaupunginjoulu.fi