Rauman Kestävä kaupunki 2030 -seminaarissa 1.11. paneudutaan kiertotalousasioihin

Kuvituskuvassa Raumanjoki kesällä

Raumalla järjestetään perjantaina 1.11. klo 9.30–11.30 Kestävä kaupunki 2030 -seminaari. Tilaisuus pidetään Rauman kaupungintalon valtuustosalissa, osoitteessa Kanalinranta 3. Maksuton seminaari on tarkoitettu kiertotalouden mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille, poliitikoille ja päättäjille, seutukehittäjille sekä kuntalaisille.

Aamupäivän ohjelmassa kuullaan muun muassa projektipäällikkö Jaana Suksen esitys Rauman kestävän kehityksen tiekartasta sekä Ecolan Oy:n ja Forchem Oy:n näkemyksiä kierrätetyistä raaka-aineista ja teollisista sivuvirroista.

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on mukana tilaisuudessa puhumassa ilmastonmuutoksesta ja sen eteen tehtävistä toimenpiteistä. Pietikäinen on vaikuttanut Euroopan parlamentissa vuodesta 2008 asti. Hänen mukaansa Euroopan on rakennettava ekologisesti kestävä elämisen, liikkumisen, tuottamisen ja kuluttamisen malli.

Raumalle laaditaan kestävän kehityksen tiekartta

Rauman kestävän kehityksen tiekarttaa vuoteen 2030 laaditaan parhaillaan. Rauman kaupunkikehityksen toteuttama hiilidioksidipäästöihin ja ilmastonmuutokseen paneutuva kysely on käynnissä 15.11. asti. Kyselyn väliaikatuloksista nousee esiin teemoja esimerkiksi joukkoliikenteen kehittämisestä sekä ekologisesta liikkumisesta Raumalla.

– Raumalla joukkoliikenteen kehittäminen tukee erityisesti kestävää kehitystä, sillä kaupunki on kompakti ja palvelut ovat lähellä, projektipäällikkö Jaana Suksi sanoo.

Kyselyn vastauksissa näkyvät tähän asti myös ekologinen rakentaminen, kierrätyskeskuksen perustaminen Raumalle, biopolttoaineet ja niiden saatavuus, Rauman tunnetuksi tekeminen hiilineutraalina kaupunkina sekä jätehuollon kehittäminen.

Kestävä kaupunki 2030 -seminaarin ohjelmaesite