Ajankohtaista

Rauman museokohteisiin vapaa pääsy Rauma-päivänä 17.4.

Vanha Raatihuone kuvattuna alaviistosta, taustalla sininen taivas.

Rauman kaikkiin museokohteisiin on vapaa pääsy Rauma-päivänä tiistaina 17.4. Rauman merimuseossa, Vanhalla Raatihuoneella, Marelassa, museokaupassa, taidemuseolla ja Lönnströmin kotimuseossa riittää nähtävää koko päiväksi.

Rauman merimuseo on Rauma-päivänä avoinna klo 12–16. Avoimet opastukset näyttelyyn järjestetään klo 12.15 ja klo 14.15. Merimuseossa on esillä perusnäyttelyssä raumalainen purjelaivamerenkulku ja laivanrakennus, merimiehen elämä ja merenkulun opetus. Vaihtuva näyttely Suojasta maailmalle kertoo Rauman satamasta. Museossa on mahdollisuus myös itsenäiseen valokuvasuunnistukseen.

Rauman Merihistoriallisen Seuran harrastetila Ruumassa merimuseon kellarissa voi klo 12-16 välillä tutustua Raumalla rakennettuihin venemoottoreihin ja raumalaisveneiden vaiheisiin seuran järjestämässä näyttelyssä.

Rauman museon kohteet Vanha Raatihuone ja Marela ovat avoinna klo 12–17. Marelassa on esillä lapsille suunnattu näyttely, joka kertoo merimiesten matkamuistoista. Vanhalla Raatihuoneella on mahdollisuus tutustua raatihuoneen torniin opastetulla kierroksella. Yksi kerros kestää noin 20 minuuttia. Uusi kierros alkaa aina puolen tunnin välein. Torniin mahtuu yhdellä kertaa 5 henkilöä. Kulku torniin omalla vastuulla.

Rauman museon museokauppa Kistupuad täyttää 10 vuotta ja on Rauma-päivänä avoinna klo 12–17. Tapahtumaa juhlistetaan museokaupassa Raatihuoneella tuotetarjouksilla sekä kahvi- ja makeistarjoilulla klo 13–16.

Rauman taidemuseo on avoinna klo 12–17. Esillä on valokuvataiteilija Heikki Willamon Myyttinen matka -näyttely, jossa siirrytään vertauskuvallisesti esihistorialliseen menneisyyteen. Pysyvässä näyttelyssä on esillä Eino Valtosen kokoelma.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa pääsee matkustamaan virtuaalisesti Khronoksen talon pihapiiriin klo 12-18. Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö on dokumentaatio 1 000 vuodeksi suojellusta, ihmisiltä kielletystä pihapiiristä.

Tutustu Rauma-päivän koko ohjelmaan