Ajankohtaista

Rauman museot järjestävät kuvataidemarkkinat Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.

Rauman taidemuseon sisäpihaa 2009

Suomen kuvataiteen päivää vietetään perinteisesti 10.7. kuvataiteilija Helene Schjerfbeckin (1862–1946) syntymäpäivän kunniaksi. Tulevana kesänä Raumalla kuvataiteen päivää vietetään markkinatunnelmissa, kun Rauman taidemuseo, Rauman museo, Rauman merimuseo ja Lönnströmin museot järjestävät Suomen kuvataiteen päivänä taidemarkkinat.

Rauman museot tarjoavat paikallisille ja lähiseudun taiteilijoille tilaisuuden myydä teoksiaan, kohdata yleisöään ja saada näkyvyyttä omalle taiteelleen. Taidemarkkinat tuovat taiteen lähelle ihmisiä ja raumalaista yleisöä Vanhasta Raumasta Lönnströmin idylliseen kotimuseoon Syväraumassa. Osallistumaan halutaan kannustaa erityisesti nuoria taiteilijoita ja niitä, joilla ei ole omaa työhuonetta tai galleriatilaa lähellä keskusta-aluetta.

Haku on avoinna 25.5.–17.6.

Markkinapaikkojen haku on avoinna 25.5. alkaen ja jatkuu 17.6. saakka. Kaikkia kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä sähköisen hakulomakkeen kautta.

Myyntipaikkoja on tarjolla Rauman taidemuseolla, Rauman museon Marelassa, Rauman merimuseolla ja Lönnströmin kotimuseolla. Museot jakavat paikat hakemusten perusteella. Päätökset ja tarkemmat tiedot myynnin käytännön järjestelyistä lähetetään kaikille hakijoille sähköpostilla kesäkuun loppuun mennessä.