Ajankohtaista

Rauman nuoret kesäyrittäjät valmistautuvat sparrausviikkoihin

Kesäyrittäjät 2018.

VAU! – Vauhtia alkavaan uraan -kesäyrittäjähankkeessa on mukana tänä kesänä seitsemän idearikasta ja yrittäjyydestä innostunutta nuorta. Nuoret kokoontuivat yhteen ensimmäisen kerran tiistaina 10.4. yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuon sparraamana.

– Aloitamme Vau!-kesäyrittäjien sparrausviikot. Käymme yhdessä läpi nuoren omaa liikeideaa ja kehitämme liiketoimintasuunnitelman, jota sitten toteutetaan kesän mittaan, Kalliovuo kertoo.

Kesäyrittäjähankkeessa ovat mukana raumalaisnuoret Linnea Kieloniemi, Akseli Koskela, Mirjami Lahtinen, Sini Liimatainen, Ida-Liina Lindell, Joni Nieminen ja Juho Vilo. Iältään nuoret kesäyrittäjät ovat 16–21-vuotiaita. Nuorten tunnelmat ovat innokkaat ja odottavaiset.

Nuorilta löytyy monipuolisia liikeideoita – mukana on muun muassa halkokauppias, kaksi museokahvilan pitäjää, tatuoija, valokuvaaja sekä riksojen vuokrausta.

Kesäyrittäjien toiminta alkaa kesäkuussa ja projekti päättyy elokuussa. 400 euron kesäyrittäjätuen nuoret saavat kesän jälkeen. Myös yritystoiminnasta saadut tulot jäävät nuorelle.

Nuorten tukena on yritysohjaaja, jonka kanssa tehdään sopimus keväällä. Rauman kaupungin yrityspalvelut on nuorten käytettävissä koko kesän ajan ja yritysasiantuntija vierailee myös nuorten yrityksissä.