Ajankohtaista

Rauman osallistuvan budjetoinnin äänestysvaihe on käynnissä – anna äänesi 20.5. mennessä

osallistava budjetointi kuvituskuva

Rauman kaupungin vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin äänestysvaihe käynnistyi perjantaina 6.5. Kaupunkilaiset ja kaikki Rauman asioista kiinnostuneet saavat äänestää suosikkitoteutustaan 10 idean joukosta 20.5. asti.

Sähköinen äänestyslomake sekä äänestykseen edenneet ehdotukset löytyvät osoitteesta rauma.fi/osallistuva-budjetointi. Äänestää voi myös paperisella lomakkeella kaikissa Rauman kirjastoissa.

Ideointivaiheessa kaupunki sai lähes 60 ideaa, joista nuorisovaltuusto, ikäihmisten neuvosto ja vammaisneuvosto valitsivat äänestykseen 10 kriteerit täyttävää, toteuttamiskelpoista ideaa.

– Kaikki ideat ovat raumalaisten tai Rauman asioista kiinnostuneiden esittämiä. Ääni ratkaisee, sillä toteutusten paremmuusjärjestyksestä päättävät äänestäjät, talousjohtaja Fredrik Lindström sanoo.

Äänestysoikeutta ei ole rajattu, vaan kaikki halukkaat saavat osallistua. Äänestää saa kuitenkin vain kerran ja vain yhtä ideaa.

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Rauman kaupunki kokeili osallistuvaa budjetointia ensimmäisen kerran vuonna 2021. Toteutukseen eteni neljä hanketta – Rauman kaupungin 50 lipputankoon kiinnitettiin sotainvalidien merkit, Hj. Nortamon koulun pihaan asennettiin penkkejä, kadunvarsiroskiksia uusittiin kannellisiksi ja liikennepuistoon sijoitettiin Vanhan Raatihuoneen pienoismalli sekä liikennevalot.

– Pilottivuonna keräsimme kokemuksia, joiden pohjalta osallistuvan budjetoinnin käytäntöjä on kehitetty Rauman malliin sopiviksi. Toivottavasti äänestysvaihe innostaa tänäkin vuonna, sillä viimeksi voitosta kisattiin ihan loppumetreille asti, Lindström kertoo.

Lisätietoa Rauman kaupungin osallistuvasta budjetoinnista löytyy osoitteesta rauma.fi/osallistuva-budjetointi.