Ajankohtaista

Rauman paloaseman pääurakoitsijaksi esitetään valittavan Rakennus JTS Oy

uuden paloaseman työmaa toukokuussa 2021

Rauman uuden paloaseman rakentamisvaiheen urakoiden kilpailutus päättyi 26.7. Tarjouksia kaikista urakoista saapui yhteensä 17. Pää- ja rakennusurakoitsijaksi esitetään valittavan Rakennus JTS Oy, joka oli jättänyt urakasta edullisimman tarjouksen.

Pää- ja rakennusurakoitsijan lisäksi kaupungin hankintapalvelut pyysi tarjoukset automaatio-, putki-, ilmanvaihto- ja sähköurakoista. Automaatiourakoitsijaksi esitetään valittavan Schneider Electric Finland Oy, putkiurakoitsijaksi LVT-Putki Oy, ilmanvaihtourakoitsijaksi Vesi-Lammela Oy ja sähköurakoitsijaksi Sähkö-Rauma Oy.

Urakkatarjousten alkuperäinen jättöpäivä oli 14.6., mutta sitä siirrettiin myöhemmin heinäkuun loppupuolelle.

– Tarjouskilpailun aikana tarjousten laskenta-aikaa ja urakka-aikaa pidennettiin, koska kesän 2021 aikana betonielementtien ja joidenkin muiden osien ja tarvikkeiden saatavuudesta oli epävarmuutta. Aikaa pidentämällä haluttiin varmistaa, että tarjoajille jää riittävästi aikaa huomioida markkinoiden tilanne, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula kertoo.

Rauman tekninen valiokunta päättää urakoitsijavalinnoista kokouksessaan tiistaina 24.8. Tarjouskilpailussa saatujen tarjousten perusteella paloasemahankkeen kustannusarvio pysyy 21.1. laaditussa 9 650 000 eurossa.

Paloaseman on tarkoitus valmistua maaliskuussa 2023 ja ottaa käyttöön saman vuoden kesällä.