Ajankohtaista

Rauman Pitsiviikko järjestetään 17.–25.7. – lopullinen toteutustapa selviää alkukesän aikana

Pitsiviikko Livessä esiintymässä Aarne Pelkonen Trio

Rauman Pitsiviikko järjestetään 17.–25.7.2021. Kaupunkifestivaalin ohjelma ja tapahtumapaikat suunnitellaan niin, että tapahtuma pystytään toteuttamaan turvallisesti ja voimassa olevia viranomaisohjeita noudattaen.

– Poikkeusjärjestelyihin varaudutaan, mutta tavoitteena on toteuttaa tapahtuman ohjelmaa suurelta osin yleisötapahtumina, tosin totuttua pienempinä tilaisuuksina ja yleisömäärää tarvittaessa rajoittaen, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors sanoo.

Kaupungin lisäksi Pitsiviikon ohjelmaa työstävät kymmenet raumalaiset yhdistykset ja yksityiset tahot, jotka ovat mukana järjestämässä monipuolista kulttuuriohjelmaa yhdeksän tapahtumapäivän ajalle.

51. Pitsiviikon järjestelyissä varaudutaan muutoksiin

Pitsiviikon järjestämisessä varaudutaan muutoksiin, kunnes heinäkuun kokoontumisrajoitukset ovat selvillä.

– Näissä epävarmoissa olosuhteissa, kun tapahtuma on päätetty tehdä, on vain jatkettava järjestelyjä, ja oltava valmiina muuttamaan suunnitelmia vallitsevien olosuhteiden mukaan. Onneksi Pitsiviikko on tapahtumana sellainen, ettei sen tunnelma juuri kärsi tapahtuman mittakaavan muutoksesta. Pitsiviikko on houkutteleva ja kiinnostava tapahtuma myös pienimuotoisemmin järjestettynä, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari sanoo.

Ohjelman kävijämäärien rajoittamiseen ja turvavälien toteutumisen varmistamiseen on varauduttava. Tarvittaessa tapahtumia järjestetään osin tai kokonaan etätoteutuksina. Toteutustavoista kerrotaan tarkemmin, kun heinäkuun rajoitukset ovat selvillä.

– Olemme jo tässä kohtaa päättäneet, ettei myöhäiseen iltaan jatkuvia tapahtumia järjestetä. Pitsiviikon perinteisestä ohjelmasta jäävät pois Savilanpuiston konsertit. Iltaohjelma päättyy klo 21 ja ohjelma keskittyy koko perheelle sopiviin päivätapahtumiin, Kupari kertoo.

Pitsiä ja monipuolista ohjelmaa luvassa jo ennen Pitsiviikkoa

Kesäistä kulttuuriohjelmaa ja Pitsiviikon ohjelmaa nähdään Rauman taidemuseon sisäpihalle rakennettavalla ulkolavalla kolmen viikon aikana 10.–25.7. Taidemuseon sisäpiha tarjoaa upeat ja turvalliset puitteet erilaisille lavaesityksille. Taidemuseon kesänäyttely, Paola Suhosen kuratoima Iholla-pitsinäyttely, sopii oheisohjelmineen hyvin myös yhdeksi Pitsiviikon vierailun kohokohdaksi.

– Pitsinäyttelyn teemoihin liittyvää ohjelmaa järjestetään jo ennen Pitsiviikkoa. Lisäksi ulkolava annetaan myös toisten ohjelmajärjestäjien käyttöön vajaan viikon ajaksi ennen Pitsiviikon alkua. Luvassa on eräänlainen varaslähtö tapahtumaan, joka otetaan poikkeuksellisen tilanteen takia jo heinäkuun alussa, Leila Stenfors kertoo.

Kokemukset viime vuoden Pitsiviikon striimitapahtuman toteutuksesta olivat onnistuneita, joten Pitsiviikkoon liittyy tänäkin vuonna myös verkossa katsottavaa ohjelmaa. Ohjelman esittäminen Rauman kaupungin YouTube-kanavalla aloitetaan jo ennen Pitsiviikkoa.

Ajankohtaisista asioista ja tapahtuman järjestelyihin tulevista muutoksista ilmoitetaan Pitsiviikon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Pitsiviikon ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan kesäkuussa.