Rauman, Porin ja Euran nuorten työpajat julkaisivat yhteisen musiikkivideon

Satakuntalaiset nuorten työpajat ovat jälleen yhdistäneet osaamisensa ja tuottaneet uuden yhteisen musiikkivideon. Tänä vuonna mukaan musiikkivideon niin sanottuun NTP-tuotantoryhmään osallistui myös Euran nuorten työpaja.

– Viime vuonna Rauman ja Porin nuorten työpajat julkaisivat Suomi 100 -aiheisen musiikkivideon. Sen kokemuksen ja nuorten palautteiden takia jatkoimme tätä toivottavasti tulevaa perinnettä, kertoo Rauman nuorten työpajan työvalmentaja Kai Salonen.

Tämän vuoden videon teemana on joulu. Talven Valo -musiikkivideon lämminhenkinen tarina johdattaa katsojansa vähäosaisen pojan jouluaaton tapahtumiin.

Sekä video että musiikki ovat työpajojen omaa tuotantoa. Kuvauksiin osallistui kaikkiaan 46 henkilöä, joista Porin, Rauman tai Euran nuorten työpajalaisia oli yhteensä 40.

– Kuntarajojen ylittäminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen jännitti nuoria, mutta kuvausten edetessä nuoret loivat toisiinsa ystävyyssuhteita. Nuoret kokivat projektin opettavaisena, sillä monelle tuli yllätyksenä, ettei musiikkivideo syntynyt yhdessä yössä ja kuinka paljon panostusta kaikilta vaadittiin, Salonen sanoo.

Työmäärän suuruus oli viime vuoteen verrattuna huomattavasti suurempi ja aikataulu oli tiiviimpi, mutta hyvällä yhteistyöllä ja töiden jakamisella asiat saatiin pysymään aikataulussa. Projektissa mukana olleet henkilöt toivovat ihmisiltä kykyä nähdään kokonaisuus, eikä pelkästään lopputulos.

– Musiikkivideo on kuitenkin vain tuotos valituille valmennusmenetelmille, jotka olemme todenneet toimiviksi. Koko projekti kokonaisuudessaan on kaikille uusien asioiden oppimista, Salonen toteaa.

Video löytyy NTP-tuotannon Youtube –kanavalta osoitteesta https://youtu.be/fkn3jlV0En4