Ajankohtaista

Rauman seudun työttömyysaste alhaisin vuosikymmeneen

Kuvituskuva, teollisuus

ELY-keskuksen kuukausittaisen työllisyyskatsauksen mukaan Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun 2018 lopussa 9590 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2580 henkeä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,6 %. Viimeksi Satakunnassa oli alle 10 000 työtöntä ja alle 10 prosentin työttömyysaste liki kuusi toukokuussa 2012.

Satakunnan seutukunnista eniten työttömyys aleni vuoden takaisesti Porin seudulla, mutta myös Raumalla työttömyys aleni enemmän kuin koko maassa keskimäärin. Huhtikuussa työttömien työnhakijoiden määrä Rauman seudulla oli 2382, mikä on 553 henkilöä vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Rauman työttömyysaste oli huhtikuun lopussa 8,6 prosenttia, mikä on alhaisin lukema vuosikymmeneen.

Työ­ ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuussa Satakunnassa yhteensä reilut 4 500 avointa työpaikkaa, joista 2 170 oli huhtikuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja. Työpaikkoja avautui selvästi enemmän kuin vuosi sitten.

Työllisyyskatsaus on ELY-keskuksen kuukausittain työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston pohjalta laatima katsaus alueen työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja työvoimapoliittisten palveluiden viimeaikaisesta kehityksestä.