Ajankohtaista

Rauman sosiaali- ja terveystoimialalle myönnetty ISO 9001:2015 -standardin mukainen laatusertifikaatti

Satu Helin ja Sanna Kenttälä

Rauman sosiaali- ja terveystoimialalle on 13.11.2018 myönnetty ISO 9001:2015 -standardin vaatimukset täyttävä laatusertifikaatti. Sertifikaatin ainutlaatuisuutta kuvaa se, että sertifioitu laatujärjestelmä koskee koko toimialaa. Sertifioinnin on suorittanut Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy.

Sosiaali- ja terveystoimiala käynnisti tavoitteellisen laatujärjestelmän kehittämistyön jo vuosia sitten ja sai ensimmäisen Inspecta Sertifiointi Oy:n myöntämän laatusertifikaatin vuonna 2012. Sertifikaatti on voimassa kerrallaan kolme vuotta ja edellyttää voimassaoloaikana myös vuosittain toteutettavia ulkoisia arviointeja.

Kaksipäiväinen ulkoinen auditointi toteutettiin syyskuussa. Aloituskokouksen jälkeen arvioitiin johtaminen ja tukitoiminnot. Seuraavaksi auditoijat siirtyivät sosiaali-, terveys- ja vanhuspalvelujen sekä ympäristöterveydenhuollon vastuualueille ennakkoon sovittujen toimintojen arviointiin.

– Auditointipäivien päätteeksi saimme innostavan yleispalautteen toiminnastamme. Auditoijien kiitokset kohdistuivat siihen, että laatujärjestelmä kattaa koko toimialan. Henkilöstön osoittama innokkuus ja osaaminen tekivät auditoijiin suuren vaikutuksen, toimialajohtaja Satu Helin kertoo.

Jatkuvaan laadun parantamiseen kuuluu oleellisena kehittymishalu.

– Auditointi ei ollut siis pelkästään sitä, että saamme uuden sertifikaatin seinillemme, vaan halusimme oikeasti saada näkemystä toimintamme mahdollisiin heikkouksiin tai kehittämisen kohteisiin. Saimme muutaman lievän poikkeaman, joiden korjaamiseksi olemme laatineet auditoijien hyväksymän suunnitelman ja ryhtyneet myös toimintaa kehittämään, Satu Helin sekä laatujärjestelmästä vastaava vs. suunnittelupäällikkö Sanna Kenttälä toteavat.

 

Yläkuvassa vasemmalla toimialajohtaja Satu Helin, oikealla suunnittelupäällikkö Sanna Kenttälä.