Ajankohtaista

Rauman taidemuseon kesä lähestyy; sisäpiha odottaa uutta kahvilanpitäjää ja kesän oheisohjelmistossa tehdään yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa

Rauman taidemuseon leivintupaan haetaan kesäkahvilayrittäjää. Kahvilatoiminnan aloitti Ruokapuoti Lumon Vegaanikahvila Kosti ensimmäisenä Triennalekesänä 2019. Sen jälkeen kahvilasta on muodostunut museovieraiden odottama jokakesäinen perinne. Kahvilatoiminnasta ovat vastanneet kesällä 2020 Vanhan Rauman Kaffebar ja 2021 Kulttuurikuppila Brummi. Tarjousten jättöaika on viimeistään 25.5. klo 14:00. Tarjouspyynnön tarkkoihin tietoihin ja dokumentteihin voi tutustua Tarjouspalvelu -toimittajaportaalissa, josta voi myös jättää tarjouksen. Lisätietoja kahvilatoiminnasta: 044 022 4157, elina.tiainen@rauma.fi

Taidemuseon tiloissa voi nähdä kesän aikana myös eri taiteilijaryhmien esityksiä ja työpajoja. Heinäkuun puolivälissä ensi-iltansa saa taidemuseon tunnelmallisella sisäpihalla Teatteriyhdistys Fake ry:n Kosti Koskinen -musiikkinäytelmä, jota esitetään aina elokuulle saakka.

RaumArs:in heinäkuun residenssitaiteilijoina olevat, valotaiteilija Anne Salmi ja tanssija Vilma Kärkkäinen, eli Miasma Fog tuo Mulberry mori- projektinsa Raumalle 10.7. ja 27.7., yhteistyössä Läntinen tanssin aluekeskus.

Osana Teemu Mäen Triennalen teoskokonaisuutta nähdään Metamorfooseja esitys, joka avaa Rauma Festivon. Niin esityksessä, kuin Rauman Triennalen teoskokonaisuudessa on mukana tekijöitä eri yhteisöistä, kuten Värsym Baohajista, Rauman teatterikoulusta, Satakunnan elävän kuvan keskukselta ja Kankaanpään taidekoulusta.

Osana Rauman Triennalea oleva Toisissa tiloissa-kollektiivi tuo työpajansa Rauman taidemuseolle pitsiviikoilla. Veden kulma 104,45˚ -työpajassa tutustutaan veden eri ilmenemismuotoihin ja veteen erityislaatuisena kemiallisena yhdisteenä fyysisten harjoitteiden kautta. Työpajassa tehdään Veden kulma 104,45˚ -videoteoksen harjoitteita yhdessä Toisissa tiloissa kollektiivin taiteilijoiden kanssa.