Ajankohtaista

Rauman taidemuseon kesäpihan näyttelyt avautuvat kesä- ja heinäkuun aikana 

Laura Hynninen, Henkien saari (2021)

Pitsin vallatessa Rauman taidemuseon sisätilat myös kesäpihan puolella avautuu kaksi näyttelyä.

Ulla-Maija Alasen Veden taju: Järven hiljaisuus esittelee taiteilijan pitkäjänteistä työtä veden ja vesikasvien maailmassa. Veden taju on matka, joka virtaa näyttelypaikasta toiseen veden tavoin – kuin suiston laskujoet yhtyäkseen matkallaan mereen. Rauman taidemuseolla nähtävä Järven hiljaisuus -näyttely on osa tätä hanketta. Alasen työskentelyssä taide ja tiede kulkee käsi kädessä matkaa, jota ohjaa huoli veden tilasta maapallolla. Näyttelykokonaisuutta täydentää Maija Ruuskasen luoma äänimaailma. Näyttely on esillä Rauman taidemuseon makasiinissa 12.6. – 8.8.2021.

Laura Hynnisen Unia ja kaikuja on yöllisten maisemien tutkielmia ja vaellusta sisäisessä metsässä. Näyttely kuvailee yöllisiä kokemuksia; unia, unettomuutta, ahdistusta, inspiraatiota. Yöaikaan huolet tuntuvat ylitsepääsemättömiltä, menneisyyden salaisuudet luovat varjoja, uni ja valve sekoittuvat. Laura Hynninen on myös yksi Rauma Festivon vuoden taiteilijoista. Näyttely on esillä Rauman taidemuseon leivintuvassa 6.7. – 8.8.2021.

Pihanäyttelyiden lisäksi ShowCase-vitriininäyttelyt jatkuvat vielä kesän ajan. Rauman taidemuseon ShowCase-kokonaisuudet esittelevät paikallista taidetta osana taidemuseon 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Rose-Mari Torpo jatkaa taidemuseossa vielä 11.7.2021 asti. Torpon installaatio Azure/Taivaansininen on tutkielma, jota ohjaa kokeileva ote erilaisiin materiaaleihin, väriin ja tilaan. Prosessissa on kyse etsimisestä ja intuition seuraamisesta. Seuraavan 13.7. avautuvan ShowCase-näyttelyn toteuttavat Maija Esko ja Mari Aspola.

Lue lisää: https://www.raumantaidemuseo.fi/nayttelyt/tulevat-nayttelyt/ 

Kuva: Laura Hynninen, Henkien saari (2021)